Meleg Jobbikosok?

A minap olvastam egy cikket a HVG-n, miszerint a Jobbikosok börtönbe záratnák a melegeket. Érdekes, hogy ez a cikk éppen kampányidőszakban készül, de mint látható, a háromszereplős történetnek külön-külön nézőpontjai vannak. Vizsgáljuk meg őket önmagukban egyesével.

Amúgy íme a cikk:
http://hvg.hu/itthon/20120411_jobbik_tervezet

Kezdjük a HVG-vel. Vajon miért érdeke, hogy ilyen hangulatkeltő cikket tegyen közzé? Miért nem azokkal az értelmes Jobbikos javaslatokkal foglalkozik, amelyek a gazdasági kérdésekről szólnak? Elvégre a HVG gazdasági lap… Vagy miért nem az elszámoltatásról, off-shore-ról vagy egyebekről cikkezik a Jobbik kapcsán? Érthetetlen számomra. Illetve nagyon is érthető! Kinek az érdeke a Jobbik ilyen lejáratása?

Nézzük a Jobbikot… Butaság a melegekkel foglalkozniuk. A Jobbik támogatóinak egy része tele van homofób, cigány-fób, zsidófób, idegen-fób emberekkel. Sajnos. Az ő tudatosságuk bizonyos tekintetben a béka segge alá sem ér fel, mert a világ, az ország problémáira nem az a megoldás, ha gyűlölünk mindenkit, aki más, mint mi. Aki nem ismeri fel, hogy a meleg, a cigány, a zsidó is ugyanolyan EMBER, mint mi vagyunk, még nagyon sokat kell tanulnia az életben. Vagy éppen az életei során. Az Univerzum egyértelmű törvények alapján működik, egyensúlyra törekszik. Mindent, amit beleteszünk, azt visszakapjuk egyszer. Ebben az életünkben, vagy egy másik leszületéssel. Ergo, aki máglyán égetett el keresztényt, lehet, hogy zsidóként született újjá, s őt magát is elégették. Hogy tanuljon, tapasztaljon.
Aki ma izzó gyűlölettel viseltetik bárki ellen csak azért, mert más – akár meleg, cigány vagy zsidó -, meg fogja tapasztalni ennek másik oldalát is. Vagyis lehet, hogy melegként fog újjászületni.
“Azt cselekedjétek másokkal, amit szeretnétek, hogy mások is cselekedjenek veletek.” – Ki is mondta ezt? És megértjük vajon azt, hogy mit jelent ez valójában??? Ébresztő!

Hírdetés

És a harmadik szegmens: a melegek.
Melegnek lenni nem akarat kérdése. Az nem olyan, mint fekete egyenruhát hordani vasalt csizmával. A fekete egyenruha viseletéről lehet szabadon dönteni. Viselem vagy nem. A “melegségről” nem lehet szabadon dönteni. Az van. Azt nem lehet belülről vagy kívülről megváltoztatni erővel vagy akarattal. Erre szokták mondani: “nem természetes, hanem természetellenes”. Egy nagy lópikulát! Az egyes emberek meleg mivoltát és vonzalmát éppúgy a természet hozza létre, mint az ellenkezőjét. Melegnek lenni nem mesterséges dolog. Divatból nem lesz buzi vagy leszbikus az ember.
Egy idézet, amit csak találomra találtam a neten, de ha bárki beírja a google-ba, hogy “homoszexuális delfinek”, tucatnyi cikket talál:

“Az amerikai Bruce Bagemihl biológus könyvet (Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversit; 1999) is írt arról, hogy közel ötszáz állatnál figyelhető meg a homoszexuális viselkedés, főleg emlősöknél és madaraknál. Egy oslói kutató szerint ez a szám elérheti az 1500-at is, és az emlősökön és madarakon túl rákokra, rovarokra, hüllőkre is jellemző, hogy azonos nemű társat választanak. Ma már kiállítások, könyvek és számtalan kutatás támasztja alá azt, hogy az állatvilágban valóban közel 1500 fajnál megfigyelhető a homoszexualitás. Sokan ezzel magyarázzák azt, hogy ez a viselkedés egyáltalán nem természetellenes, de ezt a vitát érdemes meghagyni a darwinistáknak és a templombajáróknak.
***
Az egyik legismertebb homoszexuális állat a bonobó, azaz a törpe csimpánz, etológusok szerint az egész fajuk úgy ahogy van, biszexuális. A szex fontos szerepet játszik az életükben, jellemzően ezzel oldják meg egymás közt a konfliktusokat. Megfigyelések szerint élvezik is a szexet, nem ritka, hogy orálisan könnyítenek egymáson. Az oroszlánok szintén szexszel oldják a feszültséget, a hím oroszlánok közt gyakori, hogy szexuális aktussal erősítik egymás pozícióját, a lojalitást. Szintén gyakori a homoszexualitás a gyilkos bálnák és a delfinek körében is, és külön érdekesség, hogy míg a hímek és nőstények kapcsolata múlandó e fajoknál, egyes meleg delfinpárok akár hosszú éveket is együtt töltenek. A delfineknél nem ritka a homoszexuális orgia sem, az állatok viselkedését kutatók szerint amúgy a delfinek a gruppenszexben meglehetősen erőszakosak.”

Akkor tehát mi a természetes és mi a természetellenes?
Kedves HVG, tessenek inkább a Jobbik gazdasági programjával foglalkozni!
Kedves Jobbik, tessenek inkább azon dolgozni, hogy ne legyen annyi ezt-azt gyűlölő ember a soraitokban!
Kedves melegek, felesleges a saját vonzalmaitokat a világ előtt fitogtatni!
Kedves Both Gábor, maga se üsse az orrát mások dolgába, s ne mondja meg másnak mit tegyen, mit ne tegyen!

Both Gábor, 2014. március 17.

U.i.: A cím magyarázata, ha valakinek nem lenne egyértelmű: ha ma valamelyik Jobbikos csak azért bántalmaz vagy hátrányos hoz egy másik embert, mert meleg, akkor elképzelhető, hogy következő életében majd ugyanezt kell megtapasztalnia melegként. Így lehet egy Jobbikosból meleg…


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »