Melegebb időjárást hoz a hét eleje

Melegebb időjárást hoz a hét eleje

POZSONY. A hétvégi kellemetlen hideget követõen valamivel melegebbre sikeredik az új hét eleje. A kellemesebb idõjárás mellet ugyanakkor ködre is számíthatunk. A felmelegedés várhatóan szerdán éri majd el csúcspontját.

A hétfõ tehát valamivel melegebb lesz, mint amihez az utóbbi napokban, ha nem is szívesen, de lassan már hozzászokhattunk. A nappali maximumok országszerte 3 és 8 fok között alakulhatnak, míg a Felsõ-Garammentén és a Szepességben olyan területek is akadhatnak, ahol a hõmérõ higanyszála nem haladja meg a -1 és +3 fok közötti értékeket.

A hét elején változóan felhõs lesz az ég. Az elõrejelzések alapján 400-500 méterrel a tengerszint felett esõ, zápor lehetséges. Nem árt, ha felkészülünk az itt-ott hevesebb légmozgásra. Az északnyugati irányú szél elérheti a 30 km/h-ás sebességet, s a széllökések ereje akár 55 km/h-ás is lehet. A hegyvidékeken erõs, vagy viharos erejû légmozgásra van kilátás.

A hét folyamán elõreláthatólag még fordulatot vesz idõjárásunk. Nyugat felõl meleg légtömegek áramlanak majd térségünkbe, amely várhatóan szerdán érezteti majd jelentõsebben hatásait. Délnyugaton, illetve Közép-Szlovákia déli területein 8-12 fokos nappali hõmérséklet is lehetséges, ugyanakkor északon és keleten legfeljebb 6 fokig kúszik majd fel a hõmérõ higanyszála.

„A meleg levegõ a hét további napjain várhatóan ködképzõdéshez, illetve alacsony rétegfelhõzet kialakulásához vezet majd. Éjszaka a hõmérséklet 0 fok feletti lesz, míg napközben, a napsütötte tájakon 10 fok fölé emelkedhet. Havazásra a síkvidéki területeken egyelõre nincs kilátás" – árulta el Miriam Jarošová meteorológus.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »