Mendrey: A peddagógus-szakszervezetekbe is beépült a Fidesz

A Fidesz már nemcsak a szocialista pártba, hanem a legnagyobb pedagógus-szakszervezetbe is beépült – állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Mendrey László egy sajtótájékoztatón azt mondta: minden ellenzéki szervezetben ott vannak a kormánypártok emberei, és működnek is.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy gyakorlatilag kettészakadt a legnagyobb pedagógus érdekképviselet, a Pedagógusok Szakszervezete, ugyanis beülnének a kormány által szervezett köznevelési stratégiai kerekasztalba, holott korábban ettől határozottan elzárkóztak.

„Tapasztalom Botka László igazát, a visszalépésekor, amit mondott, hogy a kormánypártok hogyan, milyen módon épültek be – én azt mondom – mindenhova. Minden ellenzéki, vagy ellenzéknek tekinthető szervezetben biztos, hogy megvan a működésük. Hogy ez a PSZ országos választmányának döntését mennyiben befolyásolta, mennyiben nem, azt én nem tudom. Az egészen biztos, hogy mi tartjuk magunkat ahhoz az állásfoglalásunkhoz, hogy ebben a kerekasztalban – mindegy, hogy most aztán köznevelésinek nevezzük, vagy köznevelési stratégiai kerekasztalnak, vagy stratégiainak, mindegy is, a szavakat komolyan kell venni – ebbe nem. A választások előtt biztos nem” – fogalmazott Mendrey.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »