Menekültek lettek az Iszlám Állam támogatói: ki tudja, hol állnak meg?

Menekültek lettek az Iszlám Állam támogatói: ki tudja, hol állnak meg?

MTI nyomán

Elmenekültek az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorcsoport vezetői családjaikkal együtt a dzsihadisták iraki fellegvárának számító Moszulból, amelynek ostromára készülnek az iraki kormányerők – számoltak be az iraki hatóságok.

Háled al-Obeidi iraki védelmi miniszter egy szombaton késő este az Irakija köztelevízióban sugárzott interjúban azt mondta,

az Iszlám Állam számos vezetője és családjai vagyonukkal együtt elmenekültek Moszulból a mintegy száz kilométerre található Szíria irányába. Hozzátette, hogy néhányuk a várostól északra fekvő kurd autonóm tartományba próbált beszivárogni.

Hírdetés

Ettől függetlenül az ENSZ tájékoztatása szerint az idei év legnagyobb humanitárius műveletére készül Irakban, ahonnan az iraki hadsereg előrenyomulásával párhuzamosan egyre többen menekülnek. A világszervezet becslései szerint a legrosszabb esetben

több mint egymillió ember menekülhet el Moszulból és további 830 ezren a várostól délre fekvő, népes vidékről. Ezzel 3,5 millióra emelkedne az otthonaikból elűzött irakiak száma.

– írja az MTI. Hozzá kell tenni azonban, hogy ez természetesen nem azt jelenti, hogy ez a hatalmas tömeg az Iszlám Állam támogatóival azonos.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »