Meredeken emelkedik a nemi erőszakok száma a migráncsbarát Svédországban – a jámbor kriminológusok nem értik, miért

A svéd igazságügyi minisztérium munkáját segítő bűnmegelőzési tanácsot még január 9-én bízta meg a svéd kormány azzal, hogy egy összesítő statisztikát hozzon létre a bűncselekményekről, kiemelten a nemi erőszakról.

A tanulmány alapján elmondhatjuk, hogy több mint másfél millió bűnesetet jelentettek be 2017-ben Svédországban, ami négyezerrel több, mint 2016-ban. A legnagyobb arányban 2016-hoz képest a személy elleni bűncselekmények, a cserbenhagyásos gázolás, az internetes csalás, a kábítószer-birtoklás, a személyi adatok illetéktelen felhasználása és a rongálás növekedett.

A személy elleni bűncselekmények száma négy százalékkal nőtt, 2016-hoz képest összesen kétszáznyolcvanhétezer bejelentés érkezett. A migrációt támogató Svédországban tavalyhoz képest nyolc százalékkal növekedett a bejelentett szexuális indíttatású bűncselekmények száma. Ezen belül 2016-hoz képest tíz százalékkal több nemi erőszak történt a skandináv országban. Jelentősebb növekedést Stockholmban mérték, míg 2016-ban százhetvenheten estek nemi erőszak áldozatául, 2017-re ez a szám több mint megnégyszereződött az előző évhez képest, így hétszáznyolcvankettőre nőtt. Ezek a számok még ijesztőbbek, ha az elmúlt évtizedet nézzük. 2008 és 2017 között harmincnégy százalékkal emelkedett a nemi erőszak száma.

Hírdetés

A helyi nemzetellenes kriminológusok "keresik a növekedés okát", és "óva intenek az elhamarkodott következtetések levonásától". Azt hazudják, a drasztikus statisztikai eltérés egyik oka lehet, hogy tíz évvel ezelőtt még a szégyenérzet miatt nem jelentették az eseteket.

Ellenzéki pártok, mint a Mérsékelt és a Centrum Párt politikusai is reagáltak az adatokra. Szigorúbb büntetést kívánnak mérni a nemi erőszak elkövetőire. Morgan Johansson szociáldemokrata igazságügyi miniszter úgy véli, párton kívüli konszenzusról van szó a tervezett kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban, beleértve az említett területek törvényeinek megreformálását és a szigorúbb ítélethozatalt.

(The Local – Híradó nyomán)

Korábban írtuk: Már a hadsereg bevetését fontolgatják az egykor békés, de mára súlyosan muszlimfertőzött Svédországban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »