Merkel lenyomta a családegyesítési törvényt a német társadalom torkán

Merkel lenyomta a családegyesítési törvényt a német társadalom torkán

A német kormány új családegyesítési törvényt fogadott el, így a migránsok közvetlen rokonaikat is Németországba vihetik. Ez azt jelenti, hogy havonta ezer migránssal többet fogadhat be az ország. Az ügyben nem egységesek az álláspontok a kormánykoalíción belül, ez az újabb lépés tovább mélyítheti a már meglévő törésvonalakat.

Horst Seehofer személyében Németország kőkemény belügyminisztert kapott – mondta Nógrádi György az M1 Ma reggel című műsorában. A tárcavezető által a bűnügyi statisztikák közelmúltban történt sajtónyilvános publikálása is ez támasztja alá – véli a biztonságpolitikai szakértő.

Havonta 1000 fő érkezhet Németországba augusztustól

Hangsúlyozta: a családegyesítés szerepel a CDU–CSU és az SPD közös kormánydokumentumában. Ennek értelmében havonta 1000 fő érkezhet Németországba augusztustól, ám Seehofernek sikerült kiharcolnia, hogy az éves száznyolcvanezres kvótába őket is beleszámítsák – emlékeztetett a szakértő. Hozzátette, hogy a kormánypártok a tervek szerint két év után újratárgyalják a koalíciós megállapodást.

Nógrádi György emlékeztetett arra is, hogy a német alkotmánybíróság közelmúltbeli döntése alapján lehetséges a kitoloncolás azokba az államokba is, ahol létezik halálbüntetés. Ebben az esetben ugyanakkor meg kell egyezni a helyi kormányzattal, hogy a visszaküldötteket nem végezik ki – tette hozzá a szakértő.

Hírdetés

Kérdéses, hogy ki tudja-e tölteni a ciklust 

Felhívta a figyelmet, hogy a bűnözők javarészt négy országból érkeznek. Az észak-afrikai térségből kiemelkedően tunéziaiak és marokkóiak. Őket az albánok és a szerbek követik, akik szintén kiemelkedő szerepet játszanak a németországi alvilágban.

Angela Merkel német kancellár rendkívül meggyengült Nógrádi György értékelése szerint, és kérdésesnek tartja, hogy ki tudja-e tölteni a ciklus mind a négy évét. Megjegyezte, hogy nemzetközi szinten is csökkent a német kormányfő befolyása, hiszen míg korábban az Obama–Merkel páros vezette a nyugati világot, addig mára úgy látszik, hogy a Trump–Macron tandem vette át az irányítást.

hirado.hu

The post Merkel lenyomta a családegyesítési törvényt a német társadalom torkán appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »