Merkel minisztere: a "Csak így tovább!" politikája térdre kényszerítené Európát

Nyíltan szembefordult Angela Merkel menekültpolitikájával egyik minisztere, és a CDU/CSU közös parlamenti frakciójából is százan sürgetnek azonnali irányváltást.

Alexander Dobrindt közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszter egy keddi lapinterjúban kijelentette, hogy elkerülhetetlen a német határ lezárása a "menekültek" előtt.

A bajor Keresztényszociális Unió politikusa a Münchner Merkur című lapban kétségbe vonta a Merkel-féle menekültpolitika alaptételét, mely szerint a határ lezárása veszélybe sodorná az Európai Uniót.

Ez a tétel "főleg megfordítva igaz: a határ lezárásának elmaradása, a csak így tovább politikája térdre kényszerítené Európát" – fogalmazott.

A szövetségi kormány tagjai közül eddig senki nem szállt szembe nyíltan a kancellárral a bevándorlóválsággal kapcsolatban, Dobrindt viszont rögtön frontális támadást intézett ellene.

"Barátságos arcot mutatni nem elég", és a kancellárnak "világos jelzést kell adnia a világnak arról, hogy nem jöhet Németországba mindenki, aki jobb életet szeretne" – jelentette ki.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »