Mernyó Ferenc: Mi vagyunk a többség…

Mernyó Ferenc: Mi vagyunk a többség…

Az megvan, amikor – néhány éve – az „Egymillióan a sajtószabadságért” elnevezésű Facebook mozgalom alig pár ezres tüntetést tudott verbuválni a sajtószabadságért? Nos, hasonlóan érzem magamat, amikor a „Mi vagyunk a többség” elnevezésű Facebook mozgalom alig pár tucat embert tud kiállítani egy, a Parlamentet körülvenni szándékozó élőláncos akcióra. Az élőlánc igen hézagosra sikeredett, talán a Parlament Nagylépcsőjét sikerült szimbolikusan „lezárni”. Egy szétszéledt, vert sereg utolsó, becsületbeli „csatája” ez.

Közben Schiffer András bejelenti, hogy kilép a pártjából.

Amit ő alapított.

Schilling Árpád bejelenti, hogy Metoo Lillával elhagyják Magyarországot, külföldre költöznek.

Vona lemond a pártelnökségről. Követi a Jobbik elnöksége is.

Karácsony lemond az MSZP listáján megszerzett mandátumról.

Az MSZP-nek nincs vezetése.

Hadházy lemond az egyébként is szórakoztató pozícióról, a társelnökségről, így az LMP társelnökség nélkül marad. Ami Szél Bernadettet nem zavarja, hogy immár társ nélkül elnökölje a bázisdemokratikus pártot.

Hadházy bejelenti, hogy nem veszi fel a mandátumát. De mégis. Vagyis mégsem. Illetve mégis, csak nem akkor, amikor Orbán Viktor és Farkas Flórián.

Inkább akkor, amikor Gyurcsány Ferenc is. Előbbiek zavarják Hadházyt, hogy egyáltalán bekerülnek a Parlamentbe. Fletóval semmi baja. Egy LMP-s politikusnak! Aki a felemelkedését is annak köszönheti, hogy a pártja egykor – a baloldalon egyedüliként – elhatárolódott Gyurcsánytól.

Hírdetés

Saller Benedek – az LMP etikai ülésén – lenyom egy sallert Hadházynak.

Gyurcsány Ferenc ír egy nevetséges bejegyzést az FB-oldalára, amelyben megpróbálja összevetni a mai, mindössze  hatórás lezárását a Kossuth térnek azzal a féléves kordonozással, amelyet ő követett el 2006-ban. Közben azt is kétségbe vonja, hogy neki bármi köze lett volna a szemkilövetésekhez – ahogy magához a kordonhoz és a Kossuth tér fél éves lezárásához. Egykori rendőrfőnökére hárít mindent.

Ezen az ellenzék és sajtója fel sem háborodik.

A Momentum nem kerül be a Parlamentbe.

A Liberálisok sem, bár Bősz Anett azért ügyesen kicselezi a rendszert.

Talán a szépségének köszönhetően… Mert nem az eszének, az biztos.

Az Együtt annyira nem kerül be, hogy Juhásznak tarhálnia kell az igénybe vett állami támogatások visszafizetése érdekében.

A Momentum elnöksége lemond.

Gulyás Márton elismeri, hogy elkúrta az összefogósdit, és bejelenti, hogy kivonul a politizálásból. Tulajdonképpen megsértődik azon, hogy az ellenzék nem fogadta el, és nem hajtotta végre az ő remek, statisztikai alapú politikai stratégiáját.

Közben hétfőn néhány tucat ember állja körül a Parlament Nagylépcsőjét.

Mi vagyunk a többség.

 

The post Mernyó Ferenc: Mi vagyunk a többség… appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »