Mert ígérni semmit sem drága

Mert ígérni semmit sem drága

Újabb ellenzéki megállapodásokat ígért az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely szerint ezeket majd csak a húsvéti ünnepek után fogják bejelenteni. Bár a baloldali pártok vezetői egyfolytában az összefogást sürgetik, a tagság gyakran nem ért egyet a központban meghozott döntésekkel. Szolnokon például egy DK-s helyi vezető jelezte, hogy ők inkább a jobbikos jelöltre szavaznak majd.

A mennyiség és a minőség egyformán fontos lesz – sejtelmesen csak ennyit mondott a várható ellenzéki megállapodásról Karácsony Gergely szombaton. Az MSZP- Párbeszéd nemrég ismét felvetette, hogy visszaléptetésekre van szükség az egyéni körzetekben. A listavezető részleteket nem árult el, mindössze annyit, hogy a Jobbikkal nem tárgyalnak. Egyelőre kérdéses, hogy melyik nagyobb támogatottságú párttal tudnak még egyezkedni.

Nem adott egyértelmű választ az LMP arra a kérdésre, hogy hajlandóak-e tárgyalni a koordinációról. A párt elnökségi tagja először azt mondta: egyeztetnek, de a részletekről nem beszélhet. Ungár Péter később viszont azt mondta: nem tárgyalnak senkivel. Az LMP nemrég visszautasította a baloldali pártok ajánlatát, mondván: ők csak úgy hajlandóak tárgyalni, ha a teljes ellenzék – beleértve a Jobbikot is – egy asztalhoz ül.

A Jobbikban azonban nem mindenki hajlandó egyezkedni az LMP-vel, és elutasítják az szocialistákat, valamint a DK-t is. A szocialisták és a DK listavezetői pedig a Jobbikkal szemben fogalmaznak meg újra és újra kritikákat.

A tagság nem mindig ért egyet a vezetéssel

Gyakran a baloldali pártok tagsága sem ért egyet a pártvezetése álláspontjával, és helyi szinten bírálják felül a Budapesten meghozott döntéseket.

A DK egyik Szolnok megyei elnöke közösségi oldalán azt írta: a DK aktivistái a helyi jobbikos jelöltre fognak szavazni, ő pedig támogatja őket ebben. Úgy fogalmazott: aktivistái elmondták neki, hogy sajnálják, de a jobbikos jelöltre szavaznak majd, ő pedig nem akarja erről lebeszélni őket, sőt ezt a példát tartja követendőnek mindenhol. Bejegyzését Szelindi Andrea azóta törölte.

Kaotikus állapotot eredményezhet az ellenzék győzelme

A M1-nek nyilatkozó politológus szerint az ellenzéki pártok úgy kérik a szavazók bizalmát, hogy közben ők maguk képtelen bármiben is megállapodni. Galló Béla szerinte egyébként nem is csoda, hiszen – mint fogalmazott – teljesen össze nem illő elemeket akarnak egy sarokba kényszeríteni.

hirado.hu

The post Mert ígérni semmit sem drága appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »