Mi lesz az Iszlám Állam következő lépése? Rémisztő forgatókönyvek!

Mi lesz az Iszlám Állam következő lépése? Rémisztő forgatókönyvek!

Egy új, der­mesztő je­len­tés azt fej­te­geti, hogy a kö­zel­jö­vő­ben meg­in­dít­hatja az isz­lám Állam a to­tá­lis há­bo­rú­ját a Nyu­gat ellen…

Barack Obama vezeti azt a kétnapos, nukleáris csúcstalálkozót, melyen többek között téma lesz az Iszlám Állam feltételezett, jövőbeni akciósorozata is. Egy új jelentés ugyanis szörnyű lehetőségeket boncolgat. A szerzők szerint akár három módja is lehet egy közelgő terrorakciónak: annyi biztos, az egyik rosszabbul hangzik, mint a másik!

Az egyik felvetés, hogy az Iszlám Állam vezetőinek már minden eszköze megvan ahhoz, hogy atombombát tudjanak gyártani és robbantani. Ha egy ilyen detonáció bekövetkezne, akkor a szakértők szerint ez lenne a legvéresebb, legbrutálisabb cselekedet, amit csak el lehet képzelni.

Hírdetés

A másik lehetőség az, hogyegy nukleáris létesítményben követnek el terrorakciót. Erre sajnos már több valósnak vélt bizonyítékot is találtak a titkosszolgálatok emberei.

A harmadik forgatókönyv sem sokkal szívderítőbb:egy úgynevezett piszkos bombát robbantanának fel, aminek következtében radioaktív anyagok kerülnének a levegőbe. Ez – rövid távon – nem ölne meg senkit, azonban elképzelhetetlen mértékű költségeket jelentene a kármentés.

„A kérdés az, hogy valósak-e ezek a rémképek vagy az Iszlám Állam csupán fenyegetőzik. A washingtoni csúcstalálkozót Barack Obama amerikai elnök vezeti, remélhetőleg találnak megoldást, hogy megfékezzék a terroristák ámokfutását.”

ripost.hu


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »