„Mi magunk” – az új nemzeti radikális erő?

„Mi magunk” – az új nemzeti radikális erő?

2018. május 12-én a Jobbik küldöttgyűlése 54-46%os arányban választotta elnökké Sneider Tamást és alelnökké Gyöngyösi Mártont.

A győzelem ténye nem meglepő, inkább az, hogy a Toroczkai – Dúró páros ennyire szoros küzdelemben maradt alul. Az, hogy a Szabó Gábor Vonaista pártigazgató szervezésében lezajlott kongresszuson az elmúlt időkben jelentősen kontraszelektált bázisból merített küldöttek 46%-a Toroczkaira szavazott, azt jelzi, hogy a tagság körében neki van masszív többsége.  Toroczkai platform alapítását jelentette be, amit a vezetés minden alap nélkül alapszabályellenesnek minősített.

De ezzel nem elégedtek meg. Dúró Dórát kizárták a  frakcióból, pedig a képviselőnő jelezte, hogy ha az elnökség nem tekinti a platformot szabályszerűnek, akkor ő nem fog részt venni annak munkájában.Dúró Dóra kizárása szektariánus, önsorsrontó, a párt ügyét nem szolgáló lépés volt, mely a koncepciós perekre emlékeztet. Az ítélet megvolt a döntés előtt, a vádlottól megtagadták a védekezés lehetőségét, az ítéletet érdemi bizonyítékokkal nem támasztották alá.

Toroczkai László válaszul zászlóbontást hirdetett június 23-ra. „Húsz évvel ezelőtt a MIÉP-ben kezdtünk politizálni, aztán hosszú évek mozgalmi munkája után sokan a Jobbikban folytattuk. A pártok jönnek, mennek. Születnek és elmúlnak. A bajtársi közösség azonban marad. Mi itt voltunk, vagyunk és leszünk. Egyszerűen magyarok. Mi Magunk.” – írta május 29-i FB bejegyzésében.

Hogy mit is alapít Torockai, azt egyelőre nem tudni, de ha a választáson indulni kívánó pártot, akkor bizonyos, hogy a jelenlegi Jobbikból nem kevesen át fognak lépni az ő pártjába.

Hírdetés

Dúró Dóra első megnyilatkozása a frakcióból való kizárása után arról szólt, hogy kész visszaadni a mandátumát. Időközben azonban annyian bíztatták mandátuma megtartására (köztük maga Toroczkai László és a pártnak a lyukas 56-os zászlót alapításkor átadó Pongrátz Gergely testvére, András), hogy a politikusnő jelezte, megfontolja még e drasztikus lépést.

Ha megtartja státuszát, nyilván azzal fogják vádolni, hogy a képviselői fizetés miatt teszi, ezzel együtt azt is tagadhatatlan, hogy a nemzeti radikalizmus szolgálatának imperatívusza is ezt követeli.

Miután a Jobbik teljességgel kifordult önmagából, cserbenhagyta tagságát, szavazóit és a nemzeti ügyet egyaránt, és most esély van egy hiteles nemzeti radikális párt megalakítására, mi sem lenne természetesebb, mint az, hogy az új erő parlamenti képviselővel is rendelkezzen Dúró Dóra személyében.

Borbély Zsolt Attila

A szöveg a Székely Hírmondó számára készült.


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »