Micsoda csapás lenne…

Micsoda csapás lenne…

Gond van megint.

Még hozzá nagyon, de nagyon komoly gond.

Gondolom, nagyon sokan tudják, nagyon sokan várják és talán még ennél is többen óriási megtiszteltetésnek tartják, hogy 2015-ben Magyarország lesz a 31 tagot és további 10 megfigyelő országot, illetve nemzetközi szervezetet tömörítő, a Holokauszt-emlékezés és oktatás előmozdítására, valamint támogatására létrejött Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) soros elnöke.

A dicső címet az ország, tekintettel a narancsos kormányzat elkötelezettségére, a 2012-ben megrendezett Wallenberg Évre, valamint a 2014-es Holokauszt Emlékévre, még a múlt év októberében, az IHRA Torontóban megrendezett ülésén, egyhangú szavazással nyerte el.

Remélem, ezek után már mindenki érzi az ügy súlyát és jelentőségét.

És remélem, mindenki átérzi és átlátja azt is, hogy micsoda csapás lenne, ha mindez valami oknál fogva nem valósulna meg. Az egy tragédia lenne… lehet, hogy a Nap sem kelne fel, vagy nem is tudom… vagy valami ehhez fogható katasztrófa…

Pedig a helyzet az, hogy közel állunk ehhez. Közel állunk ahhoz, hogy a soros elnökség kicsússzon a kezünk közül.

Hírdetés

Tegnap kora este ugyanis Izraelben, Rafi Schutz, a külügyminisztérium európai ügyekért felelős főigazgató-helyettese magához kérette Nagy Andor tel-avivi magyar nagykövetet. A késői időpont nem volt véletlen. Az ügy súlya – teljesen érthetően – nem engedte meg a halasztást, nem engedte meg, hogy az áttolódjon a következő napra.

Rafi Schutznak fontos, mondhatni   h a l a s z t h a t a t l a n   mondandója volt:

„Aggodalmamat szeretném kifejezni a magyarországi antiszemita incidensek és nyilatkozatok miatt, és komoly kétségek merültek fel bennem arról, hogy Magyarország egyenes és bátor módon hajlandó foglalkozni a múltjával. Aggasztó jeleit látom annak, hogy Magyarországon megpróbálják átírni a holokauszt történelmét, és a Magyarországot vezető Horthy Miklós abban betöltött szerepét, mint ahogyan annak is, hogy egyes kormányzati tényezők megengedők az antiszemita folyamatokkal szemben.” – mondta Schutz, majd így folytatta: „A Szabadság térre tervezett megszállási emlékművel nem értünk egyet, mert az Magyarországot nem mint kollaboránst, hanem mint áldozatot mutatná be. Továbbá kétségbeejtőnek tartjuk Szakály Sándor történész megnyilvánulását, aki több tízezer zsidó deportálását és lemészárlását idegenrendészeti intézkedésnek nevezte, de mély aggodalommal tölt el a Magyar Hajnal nevű nyíltan náci párt választási indulása is.”

Aztán az aggodalmak után következett a figyelmeztetés: „Miközben Izrael támogatja, hogy Magyarország legyen 2015-ben a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség soros elnöke, a legutóbbi antiszemita megnyilvánulások kétségessé teszik ennek a szerepnek a betöltését.”

Szó bennszakad, hang fennakad, lehelet megszegik…

Még a végén elveszik tőlünk a holokamu izé… a…. a…. Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség soros elnöki tisztét…

Istenem…

Micsoda csapás lenne…


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »