Micsoda véletlenek: nem csak a migránshordák beengedése, a fegyvertartás szigorítása is EU-s prioritás

Kötelező érvényű ajánlással jelentősen szigorítaná a tagállamok polgárai által engedéllyel birtokolt lőfegyverek tartását az Európai Unió – nyilatkozta Németh Balázs, a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetsége elnöke a Magyar Hírlapnak.

A szervezet vezetője a lap pénteki számában megjelent cikkben úgy vélekedett, az unió szakbizottságának ajánlása mellőzi a szakértelmet, mert arra készül, hogy megszüntesse a katonai hagyományőrzés egyik legfontosabb részét, a másolat elöltöltős fegyverek használatát. A javaslat szerint a ma szabadon tartható és vásárolható modern gyártású elöltöltős fegyvereket a jövőben engedélyhez kötnék, és csak a muzeális, azaz eredeti példányokat lehetne megkötések nélkül birtokolni.

Hírdetés

Az ajánlás arra hivatkozik Németh Balázs elmondása szerint, hogy a másolatok tartósabbak, hatékonyabbak, mint az eredetiek, és nem fűződik hozzájuk kulturális érték. Hozzátette, hogy a módosításnak lenne jó oldala is, mivel lehetővé tenné a gyűjteményi célú lőfegyvertartást, amely a nemzeti érdekek megőrzése miatt “kívánatos”.

A szövetség elnöke szerint a jelenlegi uniós direktíva módosításának sokkal fontosabb feladata lenne a szabályozás egységesítése, mint a lőfegyvertartás feltételeinek szigorítása.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »