Miért nem engedtek be minket Orbán évértékelőjére?

Helyhiányra hivatkozva, mert SZPMA arra nem vette a fáradtságot, hogy egy másik, jogos kifogást keressen.

Se a Klubrádió, se a Népszava, se a 444.hu tudósítóját nem engedték be Orbán Viktor pénteki évértékelő beszédére. Pedig betartották a regisztráció csütörtök délutáni leadási határidejét is. A miniszterelnök a Budapesti Történeti Múzeumban a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány (SZPMA) konferenciáján mondott beszédet az elmúlt öt évről.

A legtöbb médiát helyhiányra hivatkozva nem engedték be. Az alfahir.hu egyik munkatársa úgy gondolta, hogy Orbán fellépése kiváló lehetőség arra, hogy egy újságíró elüsse pénteki szabadnapját. Munkatársunk azonban az előzetes regisztrációt a tőle megszokott közel egy órás késéssel kísérelte meg, az SZPMA mégsem csapott le a kézenfekvő elutasítási lehetőségre. Az alapítvány nem azt írta, hogy a regisztrációs határidő után beadott kérelmeket nem tudja elfogadni.

A kormánypárti civil szervezet a jelek szerint amúgy is betárazott egy sablonlevelet, így nem tökölt azzal, hogy írjon egy újat, hanem egy panelmondattal válaszolt az alfahir.hu egyébként kis helyet foglaló szerkesztőségi tagjának is:

Hírdetés

„Tisztelt Szerkesztőség! A helyszín létszám-kapacitásából adódóan szűkítenünk kell a konferencián résztvevő újságírók számát, ezért az Önök regisztrációját nem tudjuk elfogadni. Megértésüket köszönjük.”

A regisztrációt megkísérlő szerzőnk eleinte az eljárást úgy, ahogy jogosnak is tartotta, ameddig meg nem látta a Népszava legújabb számát, amely címlapján számolt be arról, hogy nem engedték be az eseményre. A Klubrádiót is szó szerint ezzel a levél tiltották ki.

Úgy látszik az SZPMA nem tesz különbséget az ellenzéki újságírók között, sem az alapján, hogy szabadnapos vagy nem szabadnapos,  sem pedig aszerint, hogy baloldali vagy jobboldali, ilyen tekintetben kiegyensúlyozottan kormánypárti. 

A miniszterelnök arról is beszélt évértékelőjén, hogy most „a jobbszél pártja tűnik vezető ellenzéki erőnek”, a közelmúltban Vona Gábor arról írt, hogy az Alfahír, a Barikád, az N1TV ad hiteles tájékoztatást a pártjáról.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »