Miért nem jó ötlet lezárni nyárra a Szabadság hidat?

Miért nem jó ötlet lezárni nyárra a Szabadság hidat?

kepkivagas_2.JPGA nyár folyamán hétvégente lezárják a Szabadság hidat a forgalom elől, hála a Város és Folyó Egyesületnek, és az akciót támogató fővárosi vezetésnek. Sajnos mi nem tudunk osztozni a felhőtlen örömben, ugyanis úgy gondoljuk, hogy túlzás, hogy egy gerilla grillező kisebbség kisajátítja a város legszebb hídját, közlekedési káoszt okozva ezzel Budapesten.

Mielőtt belecsúsznánk abba a hibába, hogy azt gondoljunk, milyen fantasztikus ötlet ez, összeszedtünk néhány érvet, hogy bebizonyítsuk: ez nem más, mint a budapesti dologtalan hippik újabb városromboló kezdeményezése.

Végre hétvégente a budapestiek visszavehetik maguknak a Szabadság hidat.

Nem, egészen idáig a budapestiek vették igénybe a Szabadság hidat. Most azonban egy törpe kisebbség fogja kiélni a vágyait a Szabadság hídon. Reméljük, hogy az esti hacacáré után majd a sörösüvegeket eltakarítjátok magatok után, nem úgy, mint az Oktogonos tüntikéken.

Annyira jó, hogy végre lehet majd gerilla grillezni a hídon!

A híd alapvetően nem arra való, hogy kerti partit rendezzél rajta, hanem hogy az emberek át tudjanak kelni A pontból B pontba. Ezt akadályozza majd meg a kis goa partitok.

Hírdetés

Budapesten olyan kevés a zöldfelület, ezért nagyon jó ötlet a Szabadság híd lezárása.

Budapesten egyáltalán nincs kevés zöld terület, csak te akkor léped át a körút vonalát, ha a reptérre mész. A körúton belül valóban kevés a zöld terület. Esetleg gyere át Budára, a hídtól 20 méterre van a Gellért-hegy.

Végre nem az autóké lesz legalább hétvégén a Szabadság híd, ez mennyire zöld.

Igen, autók valóban nem tudnak majd átmenni a hídon – és a Lánchídon sem, tekintve, hogy felújítják – ezért rohadt nagy dugókban pöfékelnek majd naphosszat. Köszi.

Annyira hiányzik Budapestről egy gyaloghíd.

Lehet, hogy nem teljesen felesleges plakátkampányokra meg ellenzéki tüntikékre, vagy a Kutyapártnak fűre kéne adnod a mikroadományaidat, hanem valamilyen értelmes célra. És akkor lenne gyaloghidad, ahol jógázhatnál a macskáddal naphosszat.

De most miért mondod, hogy ez már megint egy liberális hippi projekt?

Biztos a budapesti városvezetés is tudta, hogy ugyanazok kardoskodnak a Szabadság híd lezárása mellett, akik egyébként folyamatosan azért tüntikéznek, hogy a Római-parton ne épülhessen gát. Mindezt a Védegylettel karöltve. Melyik párt is fejlődött ki a Védegyletből? Az LMP. És akkor meg is érkeztünk.


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »