Migránsok közt megbújva szöknek

Migránsok közt megbújva szöknek

Migránsok közé bújva menekülnek Törökországból a megtorlástól félő gülenisták.

Miközben Franciaországban heves vita folyik a testet elfedő női fürdőruháról, a burkiniről, a világ más részein ma is tömegesen hordják a facekinit, vagyis az arcot elfedő, csak a szájat és szemet szabadon hagyó álarcot – írta a The New York Times honlapján. A facekini főleg az ázsiai nők körében népszerű, mert a leégés ellen véd. Az ázsiai szépségideál, szemben Európával, a fehér bőrszín. A barna bőrszint főleg az alacsony társadalmi osztályok tagjaival, elsősorban a mezőgazdasági munkásokkal azonosítják.

Hírdetés

A brexit következtében a nemzeti identitás fog megerősödni a brit politikában – olvasható a London School of Economics honlapján megjelent elemzésben. A szerző, Tariq Modood pakisztáni-brit szociológiaprofesszor szerint, az angol és skót nacionalizmus dacára a brit identitás is erősödni fog, részben multikulturális alapokon. A brit indentitás ugyanis minden kisebbségi bevándorló közösség számára nyitott.

Migránsok között megbújva sikerült Törökországból elmenekülnie egy gülenista bírónak, jelentette az ANSA olasz hírügynökség. A letartóztatástól rettegő bíró hat szír migránssal együtt egy felfújható gumicsónakon érkezett Kosz szigetére, ahol menedékjogért folyamodott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »