Migrant Tours: ingyenes finnországi látogatás, szállás és ellátás, hazaút repülőn, ajándék zsebpénz

Migrant Tours: ingyenes finnországi látogatás, szállás és ellátás, hazaút repülőn, ajándék zsebpénz

Az idén Finnországba érkezett migránsok csaknem 10 százaléka visszavonta menedékkérelmét, és kinyilvánította, hogy inkább visszatér hazájába – adta hírül kedden a finn közszolgálati média, az Yle.

A statisztika szerint 2868 menedékkérő kérte önként, hogy állítsák le kérelme elbírálásának folyamatát. Közülük mintegy 1600-an novemberben és decemberben visszakoztak.

Finnországba az idén több mint 32 ezer migráns érkezett, tízszer annyi, mint a korábbi esztendőkben. Ha a távozni akaró migráns azt állítja, hogy nincs pénze a hazaútra, segítséget kérhet, és a finn állam állhatja a repülőjegy árát, amely Irakba például 700 euró – 220 ezer forint – is lehet. Ezen túlmenően a távozó migráns 50 euró – 16 ezer forintnyi – zsebpénzt is kap Finnországtól. (Ami persze még így is jobban megéri, mint életük végéig eltartani őket – jó eséllyel egy börtönben, miután finn nőket erőszakoltak és/vagy öltek meg; persze léteznének olcsóbb és kevésbé gyöngéd megoldások, de a finn liberalizmusba azok már nem férnek bele – a szerk.)

Finn tisztségviselők szerint a visszautat választó migránsok részben azért térnek haza, mert "csalódtak Finnországban".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »