Milyen lesz a 13. és 14. fizetés?

Milyen lesz a 13. és 14. fizetés?

A munkaadóknak tetszik, a szakszervezeteknek viszont nem az SNS 13. és 14. fizetésre vonatkozó javaslata.

A KOZ azt szeretné, ha a félévi és év végi jutalmakat is beszámítanák az átlagfizetésbe.

A szakszervezeteknek nem tetszik a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) által javasolt 13. és 14. fizetés, legalábbis annak a jelenlegi formája. A párt képviselői tegnap a szociális ügyi minisztériumban tárgyaltak a tárca, a munkaadók és a szakszervezetek képviselőivel.

Munkaadóknak alapvetően nem okoz problémát a juttatás bevezetése, elsősorban azért, mert az önkéntes lesz. A javaslat szerint a 13. fizetés után, amelyet júniusban adhatnának a munkaadók, 500 euróig nem kell majd egészségbiztosítási járulékot fizetni, a decemberi, 14. fizetésből pedig már jövedelemadót sem kell fizetni. „Pozitív, hogy önkéntes alapon fog működni – jelentette ki Rastislav Machunka, a Munkaadói Szervezetek Szövetségének (AZZZ) alelnöke. – Ez az intézkedés a kormány azon kevés intézkedése közé tartozik, amelyek nem érintik hátrányosan a vállalkozói környezetet.”

A szakszervezetek azonban elfogadhatatlannak tartják a javaslatot a jelenlegi formájában, mivel a 13. és a 14. fizetést nem számolnák be az alkalmazott átlagfizetésébe. „Ha ezt nem fogják beszámolni, akkor az emberek rosszul járnak” – jelentette ki Jozef Kollár, a Szakszervezetek Szövetségének (KOZ) elnöke. Az SNS a hétvégéig szeretné megoldani ezt a kérdést. Dana Meager (SNS-jelölt), a pénzügyminisztérium államtitkára szerint a párt javaslata segíthet a feketén adott jutalmak visszaszorításában is.

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) elsősorban a javaslat költségvetési következményeitől tart. Az állami költségvetésből ugyanis a települések a személyi jövedelemadót kapják működési támogatásként, az SNS javaslata pedig már az idei 14. fizetést is adómentessé tenné. „Reméljük, hogy az intézkedés negatív hatása minél kisebb lesz” – jelentette ki Milan Muška, a ZMOS alelnöke.

A 13. és a 14. fizetés nem minden alkalmazott esetében lesz kedvezményes. Az SNS javaslata szerint a kedvezményes 13. fizetéshez 24 hónap, a 14.-hez pedig 48 hónap munkaviszony kell majd az adott munkaadónál. (TASR, lpj)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »