Mindent ellopott, amit talált a beilleszkedők bandája

Két egymástól függetlenül működő „társaság” állt a Szekszárdi Járásbíróság előtt, miután néhány bűncselekmény erejéig összekapcsolódott a „tevékenységi körük”.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Egy 38 és két 25 éves férfit a bíróság hét rendbeli lopás bűntettében, öt rendbeli – ebből két alkalommal kísérleti szakban maradt – lopás vétségében, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettében mondtak ki bűnösnek. Az első kettő elkövette a folytatólagosan elkövetett orgazdaság bűntettét is. Az I. rendű vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Hírdetés

A II. rendű vádlott 1 év 10 havi börtönt kapott, és 2 évre tiltották el a közügyektől. A III. rendű vádlottat a bíróság 1 év 2 havi börtönre ítélte szintén halmazati büntetésül, és 2 évre tiltotta el a közügyek gyakorlásától. A három büntetett előéletű férfi nem iskolázatlan, van köztük érettségizett, szakmunkás, minősített hegesztő. Ketten büntetett előéletűek, az I. rendű többszörösen is, a III. büntetlen előéletű volt.

A három férfi 2013-ban bűnöző életmódra rendezkedett be. Megállapodtak abban, hogy a kölesdi, medinai, harci tanyavilágban betöréseket követnek el. Vittek mindent, amit találtak, vaskályhát, kályhacsövet, 1926-ban gyártott működőképes gramofont, rézmozsarat, fűnyírót, szőlőprések fém alkatrészeit, gáztűzhelyet, ásót-kapát. Volt, amit a rendőrök megtaláltak, más tárgyakat már eladtak. Tetteiket szervezetten, bűnszövetségben, üzletszerűen, rendszeres haszonszerzési céllal követték el.

Három másik férfi egy halgazdaságban dolgozott, és keresetüket azzal egészítették ki, hogy haltápot és borsótakarmányt loptak zsákszámra, amit az I. és II. rendű vádlottnak adtak el, akik továbbértékesítették. Ők megúszták kisebb büntetéssel. Az ítélet részben jogerős, csak a II. rendű vádlott fellebbezett enyhítésért.

BŰNSZERVEZETBEN TÖBBSZÖRÖSEN VISSZAESŐ – csak két év börtön, nehogy lerasszistázzák Magyarországot.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »