Mirkóczki: El akarják lehetetleníteni a Jobbikot

Egy tavaly ősszel módosított szabályozás alapján próbálja ellehetetleníteni a Jobbikot az Állami Számvevőszék – véli a párt szóvivője.

A párttörvény sokáig nem szabályozta, hogy hogy mit kell tenni egy olyan ÁSZ-büntetéssel, amit nem tiltott vagyoni hozzájárulásként fogadott el egy párt. A 28 éves gyakorlatot éppen pár hónapja változtatták meg.

A Jobbik bejelentette: nem fizetik ki a büntetést, melynek felét, 330 milliót két héten belül kellene elutalniuk.

A Jobbik szóvivője tegnap Egyenesen című műsorunkban azt mondta: a végleges ÁSZ-határozat sem tartalmaz konkrétumot arról, hogy mire alapozza a bírságot a számvevőszék.

Egyben biztosak vagyunk, ugye amíg a 15 nap le nem telik, amit adott nekünk határidőt az Állami Számvevőszék, addig ugye ez az egész ügy úgymond ÁSZ-ügy. Amint az ÁSZ, nem tudom, átadja a NAV-nak, és például inkasszálni akarja a Jobbik összes létező ingó és ingatlan vagyonát, abban a pillanatban már van polgári peres lehetőség annak az eljárásnak a megindításának során. Azon kívül a nemzetközi fórum alatt én azt értem, hogy én nagyon kíváncsi lennék, hogy nemcsak az Európai Unióban, hanem mondjuk úgy Európában, általában hány olyan ország van, ahol egy ilyen ÁSZ, vagy egy ahhoz hasonló szervezet ellen nincs jogorvoslat – mondta Mirkóczki.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »