Miskolci JOBBIK: Közalkalmazottból közmunkást?

A kormány kivégzi a közalkalmazottakat, de azért elvárja még, hogy teljesítsenek is!

Tisztelt Szerkesztőség!

Alább olvashatják a Jobbik miskolci sajtótájékoztatójának anyagát:

Közalkalmazottból közmunkást?

A kormány miniszterhelyettese a héten bejelentette, 600 ezer fővel tervezik csökkenteni a magyarországi közalkalmazottak számát. A Jobbik arra kíváncsi, hány embert érint mindez Miskolcon.

Badány Lajos, a párt önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az intézkedés ebben a ciklusban 150 ezer közszférában dolgozó munkavállaló elbocsátását jelenti, akiket a kormány szerint a versenyszféra fog majd alkalmazni.

A Jobbik választ vár a fideszes városvezetéstől: kaptak-e a miskolci intézmények valamilyen normatívát arra nézve, hány főt fog érintetni az elbocsátási hullám Miskolcon, és azt milyen ütemben tervezik végrehajtani, készült-e felmérés arra nézve, hogy az utcára kerülő emberek milyen esélyekkel tudnak munkát találni lakóhelyükön, vagy ők is az elvándorlók és a közmunkások egyre növekvő számát fogják gyarapítani?

Mint a mondta, munkalehetőség hiányában az elmúlt 5 évben már így is több ezer miskolci volt kénytelen elhagyni a várost, miközben az alulszocializált és mélyigénytelen életvitelt folytató népesség számaránya meredeken emelkedik. A csökkenő számú minőségi munkahelyet egyre inkább minimálbéres szalagmunka és közmunka váltja fel, a versenyszféra Miskolc számára már régen a kínai bérszínvonallal való versengést jelenti.

Badány Lajos hangsúlyozta: a Jobbik támogatja a takarékos állam bevezetését, de ezt nem a munkavállalók tömeges elbocsátásával vagy a Holding dolgozói részére beígért béremelés visszatartásával kívánja elérni, hanem a közpénzekből finanszírozott, kormányközeli családi maffiák felszámolásával, és a pártoligarchák által eltüntetett milliárdok megspórolásával.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Jobbik Tagged: Fidesz, közalkalmazottak, leépítés, Magyarország jobban teljesít


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »