MKP: Mečiar szelleme tovább kísért

MKP: Mečiar szelleme tovább kísért

POZSONY. A Szlovák Rádió és Televízió vezérigazgatójáról szóló mai parlamenti szavazás megmutatta: a szlovák parlament politikai kufárok játszótere. A hatalomhoz való ragaszkodás felülír minden elvet – mutatott rá Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke.

Az MKP kiemelte, megismétlõdött a parlamenti választások utáni jelenet: a néhány nap leforgása alatt született háttéralkuk miatt a Most-Híd véleménye gyökeresen megváltozott. „A szélsõségesek elleni fellépés és a korrupcióellenesség élharcosai pedig a fasisztákkal kerültek egy platformra, hiszen ugyanarra a személyre szavaztak, akinek nevéhez több kétes ügy fûzõdik. A közszolgálati médiát így egy olyan személy irányíthatja évekig, aki Szlovákia legsötétebb idõszakában, Vladimír Meèiar miniszterelnöksége idején tanulta ki a politikai szervilizmus, a mindenkori hatalom kiszolgálásának módját” – fogalmazott portálunkhoz eljutatott nyilatkozatában Menyhárt József hozzátéve: néhány hete még a meèiari korszak végérõl értekeztek, ma pedig egyik kedvencét emelték az igazgatói székbe.

„A közszolgálati rádió és televízió irányításáért, a közszolgálatiság betartásáért ezek után a Jaroslav Rezníket az igazgatói székbe segítõk is felelõsséget viselnek, ezért a Magyar Közösség Pártja elvárja a rádió és televízió mûködését felügyelõ szervek megerõsítését” – szögezte le Menyhárt József, az MKP elnöke.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »