Mocskos buzizásért három év

Mocskos buzizásért három év

Első alkalommal állapította meg szexuális irányultságon alapuló közösség tagja elleni erőszak bűncselekményének elkövetését a bíróság, miután egy szerdai tárgyaláson három év letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy homofóbnak nevezett bántalmazót.

A sértett 2013. július 6-án a magamutogató, a szexuális aberrációt hirdető Budapest Pride rendezvényről tartott hazafelé, amikor a „Mocskos buzik!” szöveget skandáló ellentüntetők közül kiváló nő hozzá lépett, letépte a szivárvány kokárdáját, majd megütötte.

Hamar kiderítették, hogy az érzékeny „mást” csak egy homofób szélsőjobboldali sérthette érzékenységében. Emiatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdai tárgyalásán az elkövetőt közösség tagja elleni erőszak miatt három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, három évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet nem jogerős.

Hírdetés

A köztéri vonaglás ellen tüntetőket rendőrök gyűrűje védte 2013-ban is. A két évvel ezelőtti tudósításokból kiderül: az ellentüntetőket a rendőrök gyűrűjében feltűnt két kipás alak provokálta, akik aztán a rendőrsorfal takarásában elvonultak.

A Budapest Pride útvonalát a rendőrség biztosította, a környéket mindkét oldalon egy-egy utcányi mélységben kordonokkal zárták le. A menetet szinte végig követő ellentüntetők először a Vörösmarty utcánál tűntek fel nagyobb számban, ahol egy „Magyarország nem toleráns, el lehet innen menni deviánsok” feliratú transzparenst emeltek fel, miközben azt kiabálták, hogy „mocskos buzik”.

Az ellentüntetők a Bank utcánál ismét beérték a provokáló buzikat, majd továbbhaladtak, több rendőr követte őket. Mivel az ellentüntetők a lezárt Kossuth téren nem tudtak átmenni, ezért visszafordultak és a Szabadság téren át kisétáltak a Bajcsy Zsilinszky útra, ahol a rendőri sorfal akadályozta őket, így a Nyugati tér irányába mentek tovább.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »