Modern jelképeink és a titkos társaságok szembetűnő kapcsolata

Modern jelképeink és a titkos társaságok szembetűnő kapcsolata

Léteznek véletlenek? Vagy nincsenek? Te mit gondolsz erről? Mindennapi életünkben lépten-nyomon összetalálkozunk szimbólumokkal, logókkal, emblémákkal, jelekkel, címerekkel és hasonló dolgokkal, melyek jelentését jobbára nem is sejtük. Holott, ha picit utánanézünk, érdekes párhuzamokat találunk modern jelképeink és a titkos társaságok jelei között. Lássunk ezekre néhány nyilvánvaló és döbbenetes példát!

 

 

Vajon honnan származik ez a hasonlóság? Az ártatlanság és a véletlenszerűség vélelmén túllépve, tegyük fel a kérdést: Miért adóznak ekkora tisztelettel és elismeréssel egyes titkos társaságoknak e logók készítői, tulajdonosai és engedélyezői? Milyen üzeneteket juttatnak el a tudatalattinkba ezek a jelképek? Mit keres egy-egy nagyvállalat jelképében számos titkos társaságra hajazó célozgatás? Miért olyan sok a szabadkőműves jelekre utalás és a maszonikus hasonlóság? Nemde, egykoron a titkos társaságok is titkos jeleket alkalmaztak, hogy egymást felismerjék akár külföldön, akár egy bírósági tárgyaláson?

 

Ma már nem csak sejtjük vagy hisszük, hanem teljes bizonyossággal tudjuk, hogy elképesztő mennyiségű adatgyűjtés folyik a modernitás jegyében a high-tech laboratóriumokban készült vívmányokon keresztül. Ma már a beleegyezésünket is kérik – pl.: az ún. „sütik” – elfogadásához megnyugtatásunk érdekében. De ettől vannak sokkal durvább adathalászatok, melyek alapján szokásainkról sokkal tökéletesebb profilt tudnak készíteni rólunk egyes algoritmusokkal/programokkal, mint amilyeneket mi tudunk önmagunkról kiállítani.

 

 

Maradjunk annyiban, hogy az adatvédelmi elvek és a személyiségi jogok védelmét bizonyos indoklással másodlagossá tehetik. Innentől kezdve ki mondja meg, hogy mi számít magánügynek és mi nem? A hatalom birtokosai?

 

Ne feledjük, a mi hozzájárulásunk és részvételi szándékunk – spirituálisan fogalmazva, a szabad akarunk – is kellett ahhoz, hogy igába hajtsuk a fejünket. Ti. a totális ellenőrzés igájába.

 

Vannak olyanok is, akiket ez nem különösebben zavar, mondván, nincs rejtegetni valójuk. Elvileg ez többségünknél igaz is volna, csakhogy a marketingkampányokra felhasznált profilok szelídnek mondott, mégis tudatbefolyásoló módon bombázzák és formálják a gondolkodásunkat, ezáltal pedig a személyiségünket, a döntéseinket és végső soron a sorsunkat. Vajon hányszor látunk nap mint nap egy hirdetést? Kik engedhetik meg maguknak ilyen költséges hirdetési kampányokat? Mit ültetnek el a tudatalattinkban? Milyen típusú hirdetésből van a legtöbb? Ezek a termékek valóban megoldják az emberek problémáit? Felemelik a tudatossági szintünket vagy lebutítanak? Spiritualizálnak vagy materiálissá tesznek?

 

 

A helyzet álláspontom szerint elgondolkodtató. Nem különösebben nehéz felismerni és leleplezni ezt a stratégiát: a kettősséget. Ugyanis, ha akarom, akkor az M betű „üzenetet” (angolul message) jelent, ugyanakkor a titokzatosságot, titkolózást, misztériumot jelentő mystrey szóra tett utalásként is felfogható. Ami nem lenne gond, ha nem lenne egyértelmű hasonlóság a szabadkőművesek köténye és GMAIL logója között.

Hírdetés

Vannak, akik ezt a gondolatmenetet szó szerint Ádám-Éváig vezetik vissza, hiszen ők voltak az elsők, akik elfedték mezítelenségüket az Úr elől egy fügefalevelekből szőtt köténykével. De miért is akar valaki elrejtőzni a teremtője elől? – kérdezem én. Szégyenében? Mert felnyílt a szemük? Vagy valami rosszban sántikálnak?

 

 

Ilyenkor szokta mondani a kétkedő ember, hogy ez csak véletlen, belemagyarázás és kivételes eset.

Rendben. Akkor véletlen volna, hogy Lucifer szigilluma megkapó hasonlóságot mutat a Google Play’ Store logójával? Tagadhatatlan a hasonlóság. Csakhogy ezt a jelet már 16-17. században is legyezték. Sőt, minden bizonnyal sokkal korábbi gyökerekkel bír.

 

 

Végül ismét egy kettősség. Vajon 666 vagy 999 rejtőzik burkolt formában a Google Chrome jelében? Ezt itt a kérdés! Szabad-e ennyire tovább gondolni a minket övező mesterséges világ jelzéseit vagy ez már a paranoia előszobája? Netán ez a tudatra ébredés és a tudatosság hajnala, amikor leleplezzük és visszafejtjük a misztikus üzeneteket, melyekkel folyamatosan bombázzák az emberiséget? Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy foglalkozik-e az efféle jelekkel, s hogy mit olvas ki belőlük?

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÍzisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Modern jelképeink és a titkos társaságok szembetűnő kapcsolata appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »