Módszeresen halálra verte zárkatársát egy fiatalkorú elítélt

Módszeresen halálra verte zárkatársát egy fiatalkorú elítélt

Halált okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy 17 éves fiatal ellen, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerint holtáig kínozta hasonló korú zárkatársát a fiatalkorúak szirmabesenyői börtönében.

http://mno.hu/

A közlemény szerint a bűnügy tavaly történt. A vádlott 2017 februárjában előzetes letartóztatásban volt a börtönben, ahol egy zárkában helyezték el a szintén előzetesben lévő, nála gyengébb testalkatú fiúval, akikre „azonnal rászállt”, verekedést kezdeményezett vele, írja az MTI.

Két zárkaellenőrzés között a vádlott a sértettet többször ököllel fejen ütötte, majd miután földre került, többször bele is rúgott a fejébe. A fiú többször elvesztette eszméletét, de zárkatársa mindig fellocsolta vízzel, majd folytatta a verését.

Az áldozat a veréstől kómába esett, két hónap múlva pedig meghalt – a vádlottat letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik. Kérdés, hogy az ügyeletben dolgozó börtönőr vagy börtönőrök mikor vették észre, hogy erőszak történt, és miért nem hallották a verekedés zárkából kiszűrődő zajait; a vádhatóság bejelentéséből az sem derül ki, hogy indult-e akár belső eljárás az őrök munkájával kapcsolatban. Az ügyben levélben kerestük meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséget és a BVOP sajtóosztályát is, ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket. 

Szirmabesenyőn nem ez az első botrányos bűncselekmény: 2016 márciusában elsőrendű vádlottként nyolc év börtönt kapott az a helyi fiatalkorú rab, aki bűntársaival többször is megerőszakolta és megverte, szórakozásból terrorizálta a gyengébb fogvatartottakat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »