Molnár Ricsi akkor sem kerül előzetesbe, ha magasról tesz a házi őrizet szabályaira

A másodfokú bíróság felemelte az M. (azaz Molnár) Richárddal szemben kiszabott rendbírságot, így 50 ezer forint helyett 200 ezer forintot kell fizetnie, írja sajtóközleményében a Fővárosi Törvényszék. A halálos balesetet okozó maffiózó továbbra is házi őrizetben élvezheti az életet.

A házi őrizetet a bíróság korábban ideiglenesen feloldotta, hogy "M." Richárd részt vehessen február 22-én 9:30-tól 13:30-ig egy előjegyzett orvosi kontrollvizsgálaton. A bíróság figyelmeztette őt arra, hogy a kórházat a legrövidebb úton közelítheti meg, ott csak a szükséges ideig tartózkodhat, majd a házi őrizet helyére azonnal vissza kell térnie.

A bűnöző az engedélyezett időben elment a kórházi vizsgálatra, azonban a hazafelé úton bement egy bevásárlóközpont éttermébe, ahol ismerősökkel találkozott. Ezzel megszegte a házi őrizet szabályait, 12:45-kor őrizetbe is vették. 12.45-kor őrizetbe került.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva kérte az előzetes letartóztatását. Az elsőfokú bíróság azonban nem tartotta indokoltnak az előzetest, így a házi őrizet feltételeinek megszegése miatt csak 50 ezer forint rendbírságot szabott ki.

A másodfokú bíróság álláspontja azonban más volt, a gyanúsított büntetett előéletére és a szabályszegés jellege miatt felemelte a büntetést 200 ezer forintra. A végzés jogerős.

(Index nyomán)

Hírdetés

Korábban írtuk:

Még az ág is húzza: Mercedeses Ricsi rosszul lett a bírósági ülés előtt, kórházba kellett szállítani szegényt

A maffiózó pofátlansága: az ünnepekre hivatkozva akart kikerülni házi őrizetből a Dózsa György úti gázoló

Molnár Ricsi tovább élvezheti otthon az életet

Szegény Ricsinek még kipihenni sem volt ideje a Seychelle-szigeteket, máris letartóztatták

Vádemelést javasolnak Molnár Ricsi libaharcba keveredett vaginája ellen

Félelmetes szigor: szegény Molnár Ricsinek nyomkövetőt kell viselnie kokainozás és nőzés közben

Elítélt maffiózó a Dózsa úti ámokfutó – a baleset után a frissen vásárolt kocsijáról törölgette a vért, nem érdekelték áldozatai


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »