Moshe Ya’alon: Ha választani kell Irán és a Daesh között, akkor  inkább a Daesht választom

Moshe Ya’alon: Ha választani kell Irán és a Daesh között, akkor  inkább a Daesht választom

Az izraeli hadügyminiszter, Moshe Ya’alon Iránt „Izrael ellenségei a fejének” nevezte és közölte, hogyha választania kéne, akkor inkább az „Iszlám Állam” néven ismert terrorszervezetet választaná. Azt is hozzátette, hozzátette, hogy szerinte az amerikaiakra sem lehet már számítani, mivel ők Teheránban ma partnert látnak.

„Van egy irányzat itt Izraelben, ami az amerikai vezetőségre akar bízni mindent, nekik most nagyot kellett csalódniuk, mivel az amerikaiak Iránban egy partnert látnak. Iránban, ami valójában a mi ellenségeink feje.” – nyilatkozta.

A miniszter ezt a nemzetbiztonsági tanulmányok konferenciáján fejtette ki Tel-Avivban, ahol azt is elmagyarázta, hogy szerinte az Izrael elleni támadások világszerte nevetségesek, a harc Izrael ellen pedig ma senkinek se prioritás, még az arab államok részéről sem.

Moshe Ya’alon az Európai Unió is bírálta, mondván: „Az EU-n belül folyton velünk foglalkoznak, annak ellenére, hogy több szíriai menekült van náluk, ma, mint palesztin, de mindezek ellenére még mindig csak velünk foglalkoznak!”

A palesztin Hamasz mozgalomról annyit mondott, hogy „ma ennek a mozgalomnak szerintem nem áll érdekében a nyugalom megtörése Gáza övezetben. Annak ellenére, hogy a mozgalom szeretné kinőni magát a területről, egyszerűen képtelen rá, köszönhetően a szigorú izraeli politikának, valamint annak a ténynek miatt, hogy teljes felelősséget vállaltatunk a régióban történt összes atrocitásért.”

Orientalista.hu – Cadmus


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »