Most egy fogorvost pereltek be alkalmazottai, mert keresztény zene szólt a rendelőben

Forrás: The Blaze

Négy volt alkalmazottja perelt be egy Michigan-i fogorvosnőt, mert rendelőjében folyamatosan keresztény zene szólt. A felperesek állítása szerint munkaadójuk imatalálkozókat is tartott az alkalmazottaknak, így vallásos diszkriminációval vádolják a fogorvosnőt.

Tina Marshallt, akinek saját fogorvosi praxisa van Lake Orion városában, négy volt alkalmazottja azzal vádolja, hogy amikor tiltakoztak vallásos hite és annak gyakorlása ellen, a fogorvosnő megdorgálta vagy elbocsátotta őket, a 2015 augusztusában beadott kereset szerint.

A felperesek azt követelik, hogy ügyüket esküdtszék előtt tárgyalják, amire idén nyáron kerülhet sor, amennyiben a bíróság elfogadja a keresetet.

„Mindannyian idegesek vagyunk. Próbáltunk kedvesek lenni a betegekkel és jó munkát végezni, de ő folyton ránk erőltette a zenét és a hitét,”

nyilatkozta Nancy Kordus, fogorvosi asszisztens, volt alkalmazott, a Clarkston News-nak.

Hírdetés

„Több páciens is megkérdőjelezte a zenét én pedig lekapcsoltam és helyette bekapcsoltam a tévét. Ez „engedetlenségnek” számított.”

Az őket képviselő ügyvéd szerint a négy felperes kártérítést követel a fogorvosnőtől „múlt és jövőbeli jövedelem kiesésért, elmaradt munkavállalói juttatásokért, illetve az őket ért súlyos sértés, megaláztatás, szégyen, érzelmi válság és szakmai hírnévvesztés miatt.” A kereset szerint a fogorvosnő azt szerette, ha folyamatosan szól a keresztény zene, hogy ezzel „távol tartsa a démonokat”.

A Washington Post szerint a négy korábbi alkalmazott Michigan állam polgárjogi törvényének megsértésére hivatkozva perli a fogorvosnőt.

Tina Marshall ügyvédei ezzel szemben kijelentették, hogy védencük soha egyetlen alkalmazottjára sem erőltette rá vallásos gyakorlatát vagy hitét.

„[Védencünket] keresztény hite miatt támadják, kizárólag arra alapozva ezt, hogy keresztény zenét és keresztény rádióállomásokat szeretett játszani saját fogorvosi rendelőjében,”

nyilatkozta Keith Jablonski a Washington Postnak.

„Hisszük, hogy amikor lehetőséget kapunk, hogy az elhangzott alaptalan vádaskodások helyett a tényeket prezentáljuk az esküdtszéknek, bizonyítani tudjuk majd, hogy védencünk volt alkalmazottai csupán profitálni akarnak saját keresztényellenes előítéleteikből.”


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »