Münchenben örjöngött Netanyahu – Ha kell Iránt is megtámadjuk

A zsidó állam meg fogja akadályozni az ország állandó katonai jelenlétét Szíriában – jelentette ki vasárnap Benjámin Netanyahu izraeli miniszterelnök a müncheni biztonságpolitikai konferencián. Az izraeli kormányfő úgy vélte, hogy a 2015-ben Irán atomprogramjáról kötött nemzetközi megállapodás miatt az iszlám köztársaság felbátorítva érzi magát, és egyre agresszívebben lép fel a térségben. A megállapodás “veszélyes iráni tigrist szabadított rá a térségre” – fogalmazott Netanyahu.

Az izraeli kormányfő leszögezte: a zsidó állam meg fogja akadályozni Irán állandó katonai jelenlétét Szíriában. Nyomatékosította azt is, hogy nem csak Teherán szövetségeseivel, hanem közvetlenül Iránnal szemben is kész lépéseket tenni. ”Ne tegyék próbára Izrael elszántságát!” – húzta alá Netanjahu, és magasba emelt egy roncsdarabot, amely szerinte egy, Izrael fölött a múlt héten lelőtt iráni drónból származik. ”Zaríf úr, felismeri? Illene. Az Önöké” – mondta a közönség soraiban ülő iráni külügyminiszternek, Mohamed Dzsavád Zarífnak, aki később szintén felszólal a konferencián. Irán cáfolja, hogy az Izraelben lelőtt drón az övék volt.

Az izraeli kormányfő úgy vélte, hogy a 2015-ben Irán atomprogramjáról kötött nemzetközi megállapodás miatt az iszlám köztársaság felbátorítva érzi magát, és egyre agresszívebben lép fel a térségben. A megállapodás “veszélyes iráni tigrist szabadított rá a térségre” – fogalmazott az izraeli kormányfő, hozzátéve:

Hírdetés

“Izrael nem fogja megengedni, hogy Irán nyakunkba akassza a terrorizmus hurkát” – nyomatékosította Netanjahu. Az izraeli kormányfő arra kérte a nyugati hatalmakat, hogy lépjenek fel Irán előretörésével szemben, mert Irán az Iszlám Állam terrorszervezet visszaszorulásával igyekszik kiépíteni “birodalmát” Jementől Libanonig.

mti

Netanjahu Münchenben a holokauszttal kapcsolatos lengyel törvényről is beszélt, miután a lengyel miniszterelnök előző nap ugyanott azt mondta, hogy a soának nem csak német, hanem lengyel, német, orosz és zsidó elkövetői is voltak. ”Sosem fogjuk megengedni, hogy a történelmi igazságot átírják” – húzta alá az izraeli kormányfő


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »