Munkát kínáltak neki a cigányok – elvették a házát

Munkát kínáltak neki a cigányok – elvették a házát

Leitatták, lányokat ültettek az ölébe, hamis szerződéssel forgatták ki vagyonából. Folytatjuk az érdi cigánymaffiáról írt cikksorozatunkat és egy újabb, sajnálatos érdi ingatlanügyet tárunk fel; a helyszín, azaz a tét ezúttal a megyei jogú nagyváros egyik virágnevű utcájában található, ahol ugyanabban a kertben, egyazon ingatlanon áll egy kisebbik és egy nagyobbik ház. A nagyobbik épületben egy idős, érdi asszony, illetve annak ifjabbik fia, a kisebbikben az édesapa él. Ugyanúgy mint azt korábban megtapasztaltuk a tönkrement házasság romjain, mások családi drámáján jelen az esetben is laza erkölcsű idegenek élősködnek. Ráadásul, ha megfelel az igazságnak a történet akkor az egykori férjet gyalázatosan átverték; ugyan munkát kínáltak neki, de lényegében kiforgatták, illetve egyelőre majdnem kiforgatták a jogos tulajdonából. Elmondható róla, hogy felelőtlen, de az is, hogy beteg, ennek azonban nem csak ő látja a kárát, hanem a volt neje, illetve a gyermekei is.

Folytatjuk sorozatunkat és egy újabb, sajnálatos érdi ingatlanügyet tárunk fel; a helyszín, azaz a tét ezúttal a megyei jogú nagyváros egyik virágnevű utcájában található, ahol ugyanabban a kertben, egyazon ingatlanon áll egy kisebbik és egy nagyobbik ház. A nagyobbik épületben egy idős, érdi asszony, illetve annak ifjabbik fia, a kisebbikben az édesapa él. Ugyanúgy mint azt korábban megtapasztaltuk a tönkrement házasság romjain, mások családi drámáján jelen az esetben is laza erkölcsű idegenek élősködnek. Ráadásul, ha megfelel az igazságnak a történet akkor az egykori férjet gyalázatosan átverték; ugyan munkát kínáltak neki, de lényegében kiforgatták, illetve egyelőre majdnem kiforgatták a jogos tulajdonából. Elmondható róla, hogy felelőtlen, de az is, hogy beteg, ennek azonban nem csak ő látja a kárát, hanem a volt neje, illetve a gyermekei is.

A hatvanas férfi harminc éve folytat italozó életmódot, húsz éve nincs bejelentett munkaviszonya, hivatalos ügyeit eddig a vele egy ingatlanon élő, de elvált felesége intézte. A tavalyi esztendő elején alkoholmegvonás talaján kialakult epilepsziás rosszullétet tapasztaltak nála, több mint egy hétig a pszichiátrián kezelték, de ő mindenből semmire nem emlékszik. Mindezt később igazságügyi elmeorvos szakértő is megállapította. A történet szerint a férfi időközben megismerkedett egy bizonyos R. családdal. Az ominózus família aztán házfelújításokon kínált neki munkát, mi több arra biztatták, hogy válaszon új asszonyt, lányok öltek az ölébe, egyszóval elnyerték a bizalmát.

Tavasszal aztán az orra alá toltak egy papírlapot. A történet szerint azt mondták neki, hogy a beígért munkaszerződést látja el kézjegyével, de később kiderült, hogy egy csereszerződésről írt alá természetesen olvasatlanul, talán öntudatlanul is.

Egy bizonyos R. R. monogramú hölgy a szóban forgó megállapodás szerint megszerezte a kérdéses érdi ingatlan felét, amiért egy nyolcvan kilométer távolságban lévő, túrai ház felét adta oda, mellesleg állítólag 1,8 millió forint készpénzt is az értékkülönbség fedezetéül. Azért csak állítólag, mert az elvált házastársak egybehangzó elmondása szerint a készpénz átadása a gyakorlatban meg sem történt, noha hozzátartozik a történethez az is, hogy a férj magára a jogi ügylet részleteire sem emlékszik teljes mértékben. A rendőrség szakértőjének az értékbecslése szerint ráadásául a tényleges értékkülönbség az említett összeg többszöröse, a hatóságnál nagy kárt okozó csalás miatt született meg a feljelentés. Egy biztosnak látszik: a férfi ragaszkodik az érdi háztulajdonához, arról önszántából, öntudatos állapotban nem mondott volna le.

Hírdetés

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a máskor megszokott fizikai házfoglalás, a kiszorítósdi egyelőre nem történt meg egy jelzálogjognak köszönhetően. A hitelező bank ugyanis a földhivatali bejegyzést nem hagyta annyiban, de ahhoz sem járult hozzá, hogy R. R. kifizesse az adósságot. R. R. többször is hiába kérte azt, hogy nevét a földhivatal jegyezze be tulajdonosként. További fejlemény, hogy az alkoholbeteg férj utólag gondnokság alá került, az ügyben polgári per van folyamatban a Budaörsi Járásbíróságon, az elvált, érdi asszony ugyanis megtámadta a szerződést.

MEGTÖRTÉNT ÖNNEL IS? JELENTKEZZEN!

Ha Önnel, esetleg a környezetében is előfordult hasonló eset, kérjük jelentkezzen a szerk kukac alfahir pont hu email címen. A megkárosított, kirabolt emberek számára a jogi mellett a nyilvánosság ereje jelentheti az egyik legnagyobb segítséget.

Miután megvizsgáltuk az üggyel kapcsolatos iratokat, ismét elmondhatjuk: nem csak ismerős családnevekbe botlottunk bele, előző cikkünkben szereplő házfoglalásnál ugyanis szintén az R. család tagjai voltak jelen. Ugyanakkor az is egyértelműen látszik, hogy az úgynevezett fehérgallérosok között is akadnak olyanok, akik kifejezetten specializálták magukat az alantas üzletágra. Az elvileg egymástól független esetekben például többször is ugyanazokkal az ügyvédnevekkel találkoztunk.

Nem csoda, hogy a károsultak nem is elsősorban a házfoglaló cigányokra haragszanak, hanem egészen konkrétan, hangsúlyozottan azokra a jogászokra, aki a szerződéseket előkészítették. Összeszokott, beazonosítható körökről beszélhetünk, akik begyakorolt módszerekkel teszik tönkre embertársaik életét, miközben a hivatalos szervek tehetetlenek tűnnek, a tetejébe – mint ahogy ennek a történetnek – úgy sorozatunknak sincs egyelőre vége…

Miközben elindult az érdi lakásmaffiával kapcsolatos cikksorozatunk az Országgyűlés alelnöke írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez, a politikus helyszíni terepszemlét tartott, ismeretlenek az egyik elfoglalt ingatlant Molotov-koktéllal dobták meg, az érdi rendőrkapitányt leváltották, az ügyvédi kamara vizsgálatot indított az egyik érintett jogász ellen, az önkormányzati tévé kiszivárogtatta, hogy földhivatali szál is lehet az ügyben és azt is, hogy az új, érdi rendőrkapitány kiemelten fog foglalkozni az üggyel. A jegyző részleges birtokvédelmet írt elő, megállapította a birtokháborítást, a rendőrség tájékoztatást adott arról, hogy a házfoglalók ellen is büntetéseljárást indított zaklatás- és rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt. Úgy tudjuk, hogy az érdi önkormányzat politikai felsővezetői is figyelemmel kísérik az eseményeket, a bírósági perek lefolyásáig leginkább a jegyzői intézkedésekben és az erélyes rendőri fellépésben bíznak.

(Folyt. köv.)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »