Muszlimokról tett kijelentésével okozott botrányt a miniszter

Muszlimokról tett kijelentésével okozott botrányt a miniszter

Donald Trump amerikai elnök két mobiltelefont használ, de egyiket sem látták el biztonsági berendezéssel, illetve szoftverrel – állította hétfőn a Politico. Az újság névtelenséget kérő kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva azt írta, hogy az elnököt sem a munkatársainak, sem a Fehér Ház számítógépes biztonsággal foglalkozó szakembereinek nem sikerült meggyőzniük a nem biztonságos telefonok használatának veszélyeiről. Ahogyan a Politico idézte a tisztségviselőket: Trump túlságosan is kényelmetlennek találja a telefonok cserélgetését.

Hírdetés

A muszlimokról tett kijelentésével okozott botrányt a dán bevándorlási miniszter – jelenti a BBC. Inger Stojberg azt javasolta, hogy az iszlám hitű bevándorlók vegyenek ki szabadságot a ramadán idején, mert a böjtöléssel veszélyeztetik a társadalmat. Példaként a buszvezetőként dolgozó muszlimokat hozta fel, akik szerinte 10 óra böjtölés után veszélyeztethetik az utasaikat. Több busztársaság és szakszervezet visszautasította a miniszter javaslatát, és közölték, hogy a ramadán soha nem okozott problémát.

Öt év börtönre ítélt egy kínai bíróság egy tibeti boltost szakadár eszmék terjesztésének vádjával, amiért a férfi a The New York Times című amerikai napilap internetes oldalán közzétett dokumentumfilmben arról beszélt, hogy a szigorúan ellenőrzött autonóm területen hanyatlik a kultúra és a nyelv. Az AP amerikai hírügynökség szerint jogvédő csoportok elítélték az ítéletet, arra hivatkozva, hogy a férfi nem követett el semmilyen bűncselekményt, sem a nemzetközi jog, sem a kínai alkotmány értelmében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »