Nagyonkormányközeli írástudó hallucinált vérengzést a párizsi túszejtés kapcsán – kár, hogy szinte semmi sem igaz belőle

Nagyonkormányközeli írástudó hallucinált vérengzést a párizsi túszejtés kapcsán – kár, hogy szinte semmi sem igaz belőle

A magát újságírónak nevező kedves hölgy hatalmasat ment, amikor az akkor még tartó túszdráma kapcsán, ki tudja milyen információk alapján azt írta:

“Túszdráma van ezekben a percekben is Párizsban. Egyikük szemét kulccsal kiszúrta a támadó, míg egy másik túszt, egy terhes nőt súlyosan bántalmazott. Egy aknaszedő robotot vittek a terrorelhárítók a túszdráma helyszínére. A kommandósok szerint a terroristánál nemcsak robbanóanyagok vannak, de pisztoly is. Vajon mennyi embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy Európa ráébredjen arra, hogy a nagy szolidaritás igazából azt jelenti: az ördöggel cimborálnak..?”

Ezzel szemben a valóság az, hogy senkinek nem szúrta ki a szemét a támadó, a terhes hölgy nem sérült meg súlyosan, a hatóságok még azt sem erősítették meg, hogy volt-e egyáltalán nála fegyver. A túszejtő egy 27 éves marokkói állampolgár, de nem voltak terrorizmusra utaló követelései és azt kérte a rendőrségi tárgyalótól, hogy Chrisnek szólítsa. Végül pedig: nem halt meg senki.

A kormányközeli lapoknál cirkuláló “kolléga” értesüléseit átvette a Vadhajtások Facebook oldala is, szépen körbeértek.

Mint ismert, a kamu- vagy álhírek terjedése egyre nagyobb gondot okoz az online térben, ezek szűrése nagyon nehéz.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »