Napos idővel indulhat a hét

Napos idővel indulhat a hét

Vasárnap északkeleten, keleten folytatódik a túlnyomóan borult idő, további esővel, záporral – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország többi részén szakadozottabb lesz a felhőzet, tartós, határozott felhőzetcsökkenés késő délutántól kezdődik délnyugat, nyugat felől, addig elszórtan alakul ki záporeső. Éjszaka északkeleten is csökken a felhőzet, megszűnik a tartós csapadék, az országban már csak néhol fordulhat elő záporeső, reggelre nagy területen kiderül az ég.

Hétfőn napos idő várható gomolyfelhőkkel, legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor.

Az északnyugati szelet vasárnap napközben nagy területen, hétfőn délelőtt helyenként kísérik viharos széllökések. Hétfő estére mindenütt jelentősen gyengül a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de szélvédett, derült tájakon néhol 0, +1 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 11 és 16 fok között várható, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Markáns ciklon örvénylik Európa belsejében, és halad lassan észak, északkelet felé. Hatására Közép-Európa-szerte nagy területen kiadós eső esik, a légörvény hátoldalán viharos szél fúj. Észak-Európában és Oroszországban továbbra is télies az idő, utóbbi területen többfelé havazik, a csúcshőmérséklet általában -2 és +4 fok között, az Ural északi előterében -10 fok közelében alakul. A mediterrán térségben ugyanakkor délutánra többnyire 15 és 22 fok közé melegszik fel a levegő, ezzel együtt változékony az idő. Kontinensünket nyugat felől újabb ciklon közelítette meg, ezért csak átmenetileg fordul nyugodtabbra az időjárás. A Kárpát-medence térségét lassan elhagyja a korábban említett ciklon, mögötte száraz levegő áramlik fölénk, ezért húsvét hétfőn napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, a szél délutánra mérséklődik.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »