Néger nőket, köztük egy 57 évest is megerőszakolt egy félnótás ex-rendőr Oklahomában – 263 évet kapott

Néger nőket, köztük egy 57 évest is megerőszakolt egy félnótás ex-rendőr Oklahomában – 263 évet kapott

Összesen 263 év börtönre ítéltek Oklahomában egy volt rendőrt, aki sorozatban erőszakolt meg nőket az amerikai szövetségi államban.

Daniel Holtzclawra alig egy hónappal azután szabták ki a maximális büntetést, hogy Oklahoma City esküdtszéke bűnösnek mondta ki a harminchat vádpont közül tizennyolcban.

A 29 éves volt rendőrt szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolták. Kifejezetten olyan nők köréből választotta áldozatait, akik már összeütközésbe kerültek a törvénnyel: például kábítószerügyek miatt, vagy azért, mert prostituáltak voltak. Holtzclaw arra számított, hogy a múltjuk miatt az áldozatoknak nem hisznek majd az esetleges feljelentésnél.

A rendőr ellen tizenegy nő tanúskodott a bíróságon, elsöprő többségükben Oklahoma City szegénynegyedeiben élő négerek. Az áldozatok között volt 17 éves fiatal, de 57 éves nagymama is. Ügyvédjük, Benjamin Crump mérföldkőnek nevezte az ítéletet.

"Az ítélet 400 éve tartó fajgyűlöletről, elnyomásról és fekete nők szexuális zaklatásáról szól; ez az ítélet nemcsak a mostani áldozatok számára győzelem, hanem nagyon sok más, ismeretlen nőnek is az" – nyilatkozott az ítélethirdetés után Benjamin Crump.

A pert óriási sajtófigyelem kísérte az amerikai médiában, két áldozat is beszélt a nyilvánosságnak a vele történt rémségekről.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »