Négyzetes palackkal rukkol elő a hazai ásványvízgyártó

Négyzetes palackkal rukkol elő a hazai ásványvízgyártó

Tavaly a Magyarvíz Kft. az ásványvízpiac átlagos növekedésének több mint háromszorosát érte el az eladott palackok számát tekintve. A szénsavmentes ásványvizek térnyerését követve – 2,5 milliárd forint beruházással – újabb gyártósorba fektettek, amelyen ezentúl a modern és környezetkímélőbb robocop (négyzetes) palackokba töltik 1,5 literes mentes márkatermékeiket.

A jelenlegi versenyhelyzetben 2017-ben egyedülálló kapacitásbővítés révén éves szinten már több mint 300 millió palack előállítására lesz képes a Magyarvíz Kft. – hangsúlyozza a cég közleményében.

Az ACNielsen Piackutató Kft. felmérése szerint

a hazai ásványvízpiac az eladott palackok számát tekintve 2017-ben 4,1 százalékkal, 732,2 millióra nőtt, míg a Magyarvíz Kft. 12,4 százalékos növekedést ért el 2016-hoz képest, 94,2 milliós eladással.

Hírdetés

A piaci érték feletti eredményt leginkább a legdinamikusabb fejlődést felmutató ásványvízcég zászlóshajója, a Mizse értékesített darabszámának 19 százalékos emelkedése adta. A 2017-es évet hasonlítva a 2016-oshoz a literben számolt ásványvízpiacnövekedés 3,4 százalék, míg a társaságnál ennek közel négyszerese, 13,4 százalék volt.

A cég tavaly hozzávetőleg 2,5 milliárd forint összértékű, saját finanszírozású kapacitásnövelő, beruházásba kezdett, és már élesben működik a negyedik gyártósoruk. Ezzel évente 100 millió palackkal több gyártására lesznek képesek, így éves szinten elérik a több mint 300 millió palackos gyártókapacitást.

A sor egyik különlegessége, hogy homogén: kizárólag szénsavmentes termékeket palackoznak rajta. Az új gyártósoron egyedi, saját fejlesztésű palackok készülnek. A rendhagyó négyszögletű forma statikailag kiváló, stabil, az alakja miatt nem nyomódik össze, ezért könnyebben szállítható. Raktározás szempontjából pedig óriási előny, hogy közel 20 százalékkal jobb helykihasználással bír. Az új technológiának köszönhetően a számítógép-vezérelt töltősoron a töltési veszteséget sikerült közel nullára csökkenteni.

– tette hozzá Balog Zoltán kereskedelmi igazgató.

A Magyarvíz Kft. tavaly 7,313 milliárd forint nettó árbevételt könyvelt el, 11 százalékkal magasabbat, mint előző évben. 2018 év végére a cég – a negyedik gépsorral kiegészülve – az eddigiekhez képest 21 százalékkal több, összesen 266 millió palack gyártását tervezi.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »