Nem a feltétel nélküli segítségre buzdít a kereszténység!

Nem a feltétel nélküli segítségre buzdít a kereszténység!

Nagy feltűnést keltett Ferenc pápa hétvégi megnyilatkozása, ami szerint jogosak a bevándorlókkal szembeni félelmek. Ez újdonságnak hatott a megnyilatkozásai között, igaz, sokáig nem is tartott az új érzete, mivel a beszéde második részében már újfent arról beszélt, hogy be kell fogadni a menekülteket. Egy nyugalmazott olasz püspök, Luigi Negri reagálásában viszont továbbra is veszélyesnek ítélte a katolikus egyházfő megnyilatkozásait.

Nem a feltétel nélküli segítségre buzdít a kereszténység, hanem ahogy a jézusi tanítás mondja – „Jövevény voltam, s befogadtatok” -, nem mindenkit fogadunk be, hanem azt, aki tud élni a lehetőséggel, akit befogadunk, ugyanis akit befogadunk, attól elvárható, hogy a befogadókhoz hasonlóan viselkedjen – fogalmazta meg a befogadás üzenetéről cevangélikus lelkész, külügyi szakértő, a hadtudományok doktora az M1 vasárnap esti műsorában.

Mint kihangsúlyozta: elvárható lehet, hogy a befogadás áldást hozzon a befogadókra, ne pedig például az ünnepeik elrontását, ezért is tartja kiemelkedőnek a magyar kormány hozzáállását a kérdésben, mert így lehet biztosítani a magyar és keresztény értékek megmaradását.

Elmondta: Nyugat-Európában gyenge a kereszténység, és ezért a többi világvallás, főleg a keletiek, valamint az ateizmus és az ezoterika sokak számára vonzó táptalajra hullhat, ez viszont veszélyes folyamat, ezért büszkén, erőteljesen kell hirdetni a kereszténységet, és a keresztény értékeket, identitást.

Mint kiemelte, a közel-keleti keresztényeket a Közel-Keleten kell segíteni, a katolikus egyház után immáron a protestáns és a református egyház is ott keresi a testvéregyházak megsegítésének lehetőségét. A biztonságot és segítést is garantálni kell a keresztényi segítségnek – jelentette ki.

hirado.hu

The post Nem a feltétel nélküli segítségre buzdít a kereszténység! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »