Nem adott tüzet az árva menekülteknek egy óeurópai, ezért a vonat elé lökték a gyalázatos nácit

Nem adott tüzet az árva menekülteknek egy óeurópai, ezért a vonat elé lökték a gyalázatos nácit

René J. szakmunkás hat éve jár ugyanazon az útvonalon: Nyugat-Drezdában felszáll, Zschachwitznél leszáll. Azután kerékpáron már csak néhány perc a munkahelyig.

2017. március 17-én reggel 4:45-kor szintén a zschachwitzi állomáson szállt le. Ekkor egy 23 éves marokkói és egy 27 éves líbiai követte, és tüzet kértek tőle a cigarettáikhoz. A megszólított nemet mondott, és tovább akart állni, mire a duó megtámadta. A támadók a férfihoz vágták annak kerékpárját, amitől a peronról az egy méterre lejjebb lévő sínre zuhant.

Hirtelen felharsant egy kürt: a közeledő gyorsvasút! „Pánikban voltam, egy utolsó alkalommal megpróbáltam feljönni. A főtettes azonban nem engedte.” René balra nézett: „Megbénultam, hallottam a fékek csikorgását, láttam a szikrákat szállni – azt gondoltam, ennyi volt. Itt a vég.” A vonat néhány méterre Renétől állt meg.

Lorenz Haase főügyész ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Az előzetes letartóztatásba vételi indítványt megvizsgáltuk, azonban egyelőre elvetettük. Az áldozat a sínt a másik irányba el tudta volna hagyni”.

A döntést közfelháborodás fogadta.

Hírdetés

Jens Maier, a tartományi bíróság bírája és az AfD jelöltje a tettben gyilkossági kísérletet látott. Ezt írta Facebook-oldalán: „Számomra érthetetlen, hogy a tettesek miért vannak ismét szabadlábon…”

Valószínűleg a közfelháborodás következtében, március 21-én az államügyészség mégis azt jelentette be, hogy a 23 és a 27 éves férfiaknak letartóztatási parancs alapján emberölés kísérletét, súlyos testi sértést, kényszerítést és a vasúti forgalom veszélyeztetését róják fel.

(Hidra)

Források:

Unfassbar! Staatsanwalt lässt Bahn-Schubser laufen

Politiker in Rage – S-Bahn-Schubser gehören sofort hinter Gitter!

Zwei Männer schubsten ihn vor den Zug und sind schon wieder frei: Jetzt spricht das Opfer!

An Dresdner S-Bahnhof – Mann auf die Gleise gestoßen: Mutmaßliche Täter nun doch verhaftet

Migrants Who Threw Man on Train Tracks Released Same Day


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »