Nem bírta tovább a nyomást a szexuális zaklatással vádolt ZSIDÓ filmmogul

Harvey Weinstein kedden benyújtotta lemondását produkciós vállalatánál. Közben Roy Price, az Amazon Stúdió szexuális zaklatással megvádolt főnöke is távozott posztjáról.

A Weinstein Co. kedden jelentette be, hogy Harvey Weinstein, a cég szexuális zaklatással és erőszakkal megvádolt társalapítója egy héttel a vállalattól való elbocsátása után lemondott a filmvállalat vezető testületében betöltött posztjáról. Harvey Weinsteinnek, akit a napokban az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia és a brit filmakadémia is kizárt tagjai közül, mintegy 20 százalékos részesedése van a cégben.

Hírdetés

The Hollywood Reporter felidézte, hogy az Amazon stúdió vezetősége múlt csütörtökön függesztette fel azonnali hatállyal Price-t, miután Isa Hacket, Philip K. Dick író lánya, a stúdióban készülő The Man in the High Castle című sorozat producere azzal vádolta meg, hogy két évvel ezelőtt egy taxiban, majd az Amazon partiján szexuálisan zaklatta őt – írja az MTI.

Hacket Price távozásával kapcsolatban azt mondta: örül, hogy az Amazon megtette a szükséges lépéseket a helyzet megoldására és annak is, hogy elkezdődhet a párbeszéd a filmipari változásokról, amelyek valódi értékeken és tiszteleten nyugvó kultúrát teremthetnek az ágazatban, kiküszöbölve a visszaélést a hatalommal és az elfogadhatatlan viselkedést.

Az Amazon lépésének hátterében Harvey Weinstein botránya áll: az Oscar-díjas producer több tucatnyi nyilvánosságra került tanúvallomás szerint hatalmával visszaélve évtizedeken át zaklatott nőket és szexuális erőszakot is elkövetett.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »