Nem határolódnak el Gyurcsány polgárháborús víziójától

Nem határolódnak el Gyurcsány polgárháborús víziójától

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon sem határolódott el Gyurcsány Ferenc polgárháborús víziójától. A DK elnöke hétfőn árulta el egy lakossági fórumon, hogy választási győzelmük után a 2006-os zavargásoknál is brutálisabb agresszióra számít. A volt kormányfő nem titkolta, hogy hatalomra kerülésük esetén politikai nyomás alá helyezné az országos rendőrfőkapitányt, és erőszakkal zavarná szét a csalódott jobboldali tüntetőket.

Egy, a Hír TV-hez eljuttatott hangfelvétel szerint Gyurcsány Ferenc hétfő este a Budai Liberális Klubban fenyegetőzött azzal, hogy ha a baloldal győz a választáson, nem tűrnek majd el semmilyen utcai demonstrációt. „Ne próbáljanak meg ellenszegülni, mert mi leszünk ebben az erősebbek” – fogalmazott.

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjét csütörtökön, kampánykörútjának felcsúti és alcsútdobozi állomásán is ellentüntetők várták. Mesterházy Attilát hiába kérdeztük arról, hogy hatalomra kerülve bevetné-e ellenük a rendőrséget, nem határolódott el Gyurcsány Ferenc szavaitól. „Erre csak a Fidesz tud választ adni, mert ha elvesztik a választást, akkor nekik kell dönteniük, hogy hogyan, mi módon fogadják el a választásoknak a végeredményét” – reagált a pártelnök. Mivel Mesterházyék mellöl egy percig sem tágítottak az ellentüntetők, látogatása végén nekik is üzent, megköszönve az „asszisztálást”.

Mindeközben az Orosházán kampányoló Bajnai Gordon azzal hárította el a Hír TV kérdését, hogy nem hallott Gyurcsány Ferencnek erről a kijelentéséről, ezért nem is kommentálja.

Bár a 2006-os véres tömegoszlatásokat még az LMP egyik vezetőjeként Jávor Benedek elítélte, csütörtökön Bajnai Gordon társaságában az Együtt–PM politikusa már nem volt hajlandó elhatárolódni Gyurcsány Ferenc fenyegetőzésétől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »