Nem készült el időre és még drágul is Tállaiék sportszállója

Nem készült el időre és még drágul is Tállaiék sportszállója

Az eredeti tervek szerint már tavaly májusban kész kellett volna legyen a mezőkövesdi sportszálló, ám a sokadik módosítás után úgy fest, csak 2018. február 28-ra lehet készen a létesítmény.

A közbeszerzési hatóság adatai szerint a projekt egyes közreműködői is csúszásban vannak, hiszen csak most, 2018 január első napjaiban sikerült feladni azokat a hirdetményeket, melyek tavaly áprilisi változtatásról szólnak.

A kivitelezést végző Penta Industry többször is kénytelen volt módosítani az eredeti, szűkre szabott határidőt, mivel előre nem látható – nem részletezett – okok miatt nem tudta volna 2017 májusának végéig elvégezni a feladatot.

Mivel a cég augusztus 31-éig sem készült el, az utolsó pillanatban, augusztus 30-án újabb módosítást hajtottak végre, aminek értelmében 2018. február 28-ig kell befejezni a munkálatokat.

A határidő módosítgatásával szinte már magától értetődő módon a beruházás összege is egyre drágult:

 • 2017 augusztusában plusz 133,9 millió forinttal is megdobták a költségvetést,
 • így összesen 1,044 milliárd forintot kap a munkáért a Penta Industry.
 • A költségnövekedés pontos okait nem részletezi a hirdetmény, annyit lehet tudni, hogy a pót és elmaradó tételek eredményezik a költségek és a határidő módosítását is.

  Ez azonban még csak nem is a beruházás teljes költségét jelenti, hiszen először egy 469 milliós munkára kötött szerződést a Mezőkövesd Zsóry FC szintén a Pentával.

  Jelenleg összesen 1,513 milliárd forintba fog kerülni a sportszálló, persze csak ha nem kerül sor újabb variálásra.


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »