Nem lesz miniszterelnök-jelöltje a Momentumnak

Nem lesz miniszterelnök-jelöltje a Momentumnak

A Momentum vasárnapi küldöttgyűlése elfogadta a Momentum országos listáját, illetve döntést hozott a miniszterelnök-jelöltség kérdésében is – derül ki a párt közleményéből.

Mint írták, a Momentum vasárnap úgy döntött, hogy nem állít miniszterelnök-jelöltet. Az indoklásuk szerint azért, mert „Dunát lehet rekeszteni miniszterelnök-jelöltekkel, pedig valójában egyetlen személy nem tud hitelesen képviselni egy sokszínű országot”.

Hozzátették: „a Momentumban hisszük, hogy csak többen, csapatban, közösségként tudjuk képviselni a nőket, a civileket, a vállalkozókat, a hátrányos helyzetűeket, a romákat, illetve a fiatalokat”.

Közleményükben hangsúlyozták, hogy „generációs követeik” között van Brüsszelből hazaköltözött EU-s diplomata, vidéki roma polgármester, mozgáskorlátozott civil aktivista, konzervatív vidéki egyetemista, amerikai-magyar kettős állampolgár, többgyermekes családanya is.

„Ők azok, akik együttes erővel hitelesen tudják képviselni az egész nemzetet” – fűzték hozzá.

A Momentum emellett döntött arról is, hogy kik kerüljenek országos listájára. A lista első öt helyén az elnökség öt tagja szerepel, őket Lakatos Béla, Ács polgármestere, és Donáth Anna követi. A lista első tíz helyén szerepelnek Komárom-Esztergom megyei, Jász-Nagykun-Szolnok megyei, és Baranya megyei jelöltek is.

A lista első tíz helye:

Fekete-Győr AndrásOrosz AnnaSoproni TamásDukán András FerencCseh KatalinLakatos BélaDonáth AnnaNemes BalázsBenedek MártonBodrozsán Alexandra


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »