Nem minden határon túli magyar nézheti anyanyelvén a foci-vb-t

Nem minden határon túli magyar nézheti anyanyelvén a foci-vb-t

Már csak két nap, és megkezdődik az oroszországi foci-vb. Az M4Sport ugyan közvetíti a mérkőzéseket, azonban nem minden határon túli magyar nézheti majd anyanyelvén a találkozókat. A Marosvásárhelyi Rádió az MTVA-hoz fordult a geokódolással kapcsolatos kérdéseivel, melyre választ is kapott.

olvasható az MTVA közleményében.

Az M4 Sport csatorna kizárólag az adott esemény nemzetközi jogtulajdonosaival (szövetségek, ügynökségek) kötött szerződéseinek megfelelően tudja közvetíteni az egyes kiemelt nemzetközi sporteseményeket. A külföldi jogtulajdonosok a tulajdonukat képező sporteseményeket jellemzően az elérhető legmagasabb bevétel érdekében országonként értékesítik azzal a kitétellel, hogy az adott ország csak az országhatáron belül szolgáltathat, ezzel biztosítva a külföldi jogtulajdonosok számára, hogy teljes áron tudják értékesíteni a jogokat más-más, akár szomszédos országokban is – magyarázza az MTVA a helyzetet, majd megjegyzik, hogy a kódolás ugyanúgy érvényes a magyar adók online-felületein is.

A határmenti vidékeken azért jó eséllyel elérhető lesz magyarul is a vb-közvetítés, de Erdélyben, ahol már csak műholdon keresztül fogható az adás, nem lesz szerencséjük a szurkolóknak.

zárja magyarázatát az MTVA.

Körkép.sk, marosvasarhelyiradio.ro

Nyitókép: szekelyhon.ro


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »