Nem mindenki örül a négynapos ünnepnek

Nem mindenki örül a négynapos ünnepnek

Egyes kereskedők úgy tapasztalják, a forgalom visszaesett azzal, hogy nagypéntek munkaszüneti nap lett. A szállodáknak nincs okuk panaszra.

Aki szigorúan tartja a böjtöt, negyven nap után húsvétkor kerül először hús az asztalára. Nagyszombatra a hentesek zöménél ki is ürült a húspult. „A bárány elfogyott pikk-pakk, nem tudtunk annyit rendelni, amennyi kellett. De jól fogyott a birka, a kötözött sonka és a szívsonka, ebből rengeteg ment el” – fogalmazott az egyik fővárosi piacon árusító hentes.

A zöldségsoron az újhagyma, a retek és a tojás fogyott. A nagypéntek tavaly óta munkaszüneti nap, ami nem tett jót a forgalomnak, panaszolta az egyik árus. „Tavaly óta a húsvét négynapos ünnep lett a péntek révén, ezért van visszaesés; mert, ugye, csütörtökön már elutaznak. A négy nap egy hosszú hétvége, a szállodák ilyenkor telve vannak, az emberek nem főznek, nem sütnek” – fogalmazott az eladó.

A piacon a Hír TV stábja összefutott az ismert divattervezővel, Makány Mártával. „Azt gondolom, hogy a piacnak pont az a lényege, hogy bármi történik, még mindig olcsóbb, mintha bevásárlóközpontba megyünk, és a minőség annyival jobb és annyival magasabb színvonalú, hogy nem is szabad rajta gondolkodni, hogy a piacon vagy hol vásárolunk” – vélekedett a divattervező.

De tömött sorok kígyóztak a pénztáraknál a hipermarketeben is.

Az egyik szállásközvetítő portál felmérése szerint a húsvéti hosszú hétvége várhatóan ötszörös forgalmat hoz a szállodáknak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »