Nem működő üzemre dobtak ki milliárdokat

A csornai napelemgyárnak az ígéretek szerint már két éve működnie kellene, azonban azóta is csak az üres csarnok áll. Sem a több száz új munkahelyből, sem pedig a magyar vállalkozásoknak ígért beszállítási lehetőségből nem lett semmi.

Hétfőn a parlamentben beismerte a kormány, hogy a rejtélyes üzleti köröknek közel két milliárdot adtak. Az Eximbank hét milliárdos keretösszegéről azonban – banktitokra hivatkozva – nem hajlandóak semmit elárulni. Bejelentésem nyomán a NAV és az ügyészség már vizsgálódik, de az offshore hátterű céghez került milliárdok eddig nem kerültek elő. Teljesen kizárt, hogy fideszes kormányzati kapcsolatok segítsége nélkül el lehetett tűnni ezzel a pénzzel. Már csak azért sem elképzelhető, mert fél órás internetes böngészés során bárki számára világossá válik a cég zűrös háttere.

A Jobbik a felelősök megnevezését és azonnali bocsánatkérést vár a Fidesz helyi és országos vezetőitől, hiszen a kormánypárt legfontosabb csornai ígérete az üzem létesítése volt. A felelősök legkésőbb a tavaszi kormányváltást követően biztosan meg lesznek nevezve és el lesznek számoltatva.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »