Nem sokáig várt az elégtétellel Hódmezővásárhelyen a Fidesz

Nem sokáig várt az elégtétellel Hódmezővásárhelyen a Fidesz

A független polgármester, Márki-Zay Péter által menesztett aljegyzőt – akit Lázár János emberének tartanak – a járási hivatal vezetőjévé nevezték ki. Végh Ibolya így március 23-ától törvényességi kontrollt gyakorolhat egykori főnökén, az ellenőrzésekkel pedig akár el is lehetetlenítheti munkáját.

„Minden kezdet természetesen nehéz, de mi abban vagyunk érdekeltek, hogy ez az együttműködés, az együttműködés kultúrája erősödjön, kialakuljon, meggyökerezzen. És én magam is készen állok arra, hogyha szükség van a segítségemre, akkor részt vegyek ebben a városépítő munkában” – így ígért együttműködést Lázár János a hódmezővásárhelyi választások után Márki-Zay Péternek.

A független polgármester azonban már a mandátumátadón megérezhette, hogy nem lesz egyszerű dolga az aljegyzőjével. Végh Ibolya a díszközgyűlésen jelezte: nem szimpatizál az új polgármesterrel.

Hírdetés

Elárulta a közös megegyezést Végh Ibolya aljegyző, mondja a független polgármester, a szakmai és etikai hibák miatt meg is vált tőle. „Végh Ibolya nemcsak az előző, sok éves működésével szolgálta meg Lázár János bizalmát. Ez a bizalom nyilván kölcsönös volt, hiszen így lehetett az, hogy a családjának több önkormányzati tulajdonú lakás is értékesítésre került, jelentős kedvezménnyel. Hanem ez a viszony, úgy látom, hogy tovább tart. Ez a bizalmi kapcsolat vezethetett oda, hogy ilyen magas pozíciót tölt be. Én ettől függetlenül, a városházán mindenkinek azt tanácsolom, hogy nagyon gondolja meg, hogy mennyiben áll egy olyan ember mellé, akinek a további karrierje részben ismeretlen. […] Lázár János karrierje a vége felé jár” – nyilatkozta Márki-Zay Péter.

Ugyanis Végh Ibolya március 23-ától a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője lesz.

Tiszavasváriban is hasonló történt korábban: a választáson alulmaradt fideszes jelöltből csináltak járási hivatalvezetőt, aki törvényességi kontrollt gyakorolhat egykori riválisán, az ellenőrzésekkel pedig akár el is lehetetlenítheti.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »