„Nem tudta megvédeni magát Soros alapítványa”

„Nem tudta megvédeni magát Soros alapítványa”

A magyar civil szervezetek elleni, kormányzati támadásokat összegzi egy amerikai tévécsatorna oldala. Kovács Zoltán kormányszóvivő közben egy másik amerikai lapban cáfolta, hogy a magyar kormány üldözné a civileket. Szerinte csak a modern kereszténydemokrácia ilyen.

Nem tudta megvédeni magát a magyar kormánnyal szemben Soros György alapítványa, inkább elhagyják az országot – tudósít az amerikai CNBC. A csatorna emlékeztet, hogy Orbán Viktor korábban is bosszúval fenyegette meg az ellenfeleit, és orosz mintára állami felügyelet alá kényszerítené a civil szervezeteket, a nemzetközi tiltakozás ellenére is.

 

Hírdetés

A civil társadalommal minden rendben Magyarországon – írja a Politicónak levélben Kovács Zoltán. A kormányszóvivő szerint nem igaz, hogy Orbán Viktor demokrácia-ellenes lenne, csak szerinte így néz ki a 21. századi kereszténydemokrácia, ez pedig történetesen ellenkezik a liberális civilek világképével. Kovács Zoltán szerint az ilyen civil szervezeteket egyébként is csak külföldi pénzből erőltetik Magyarországon.

 

Orbán Viktor gyűlölködő rezsime miatt a magyar fiatalok hátat fordítanak az országnak. Így összegzi a Huffington Post német kiadása a magyar kormány idegenellenes uszítását, amivel párhuzamosan több százezren költöztek el az országból és hozzáteszik, hogy a növekvő antiszemitizmus miatt zsidók is egyre többen költöznek el innen. A munkaerőhiány mellett a kormány a népességfogyás ellen is képtelen tenni, ami demográfiai válsággal fenyeget.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »