Német jogszakértők: a határnyitás jogi alapja zavaros – Merkel nem kérdezte meg a képviselőházat

Német jogszakértők: a határnyitás jogi alapja zavaros – Merkel nem kérdezte meg a képviselőházat

A német képviselőház, a Bundestag tudományos szolgálatának jogszakértői – írja a Die Welt német napilap – megállapították, hogy egészen mostanáig nem tisztázott a 2015 őszi határnyitás jogi alapja. Ugyanakkor azt a véleményt hangoztatták, hogy a harmadik biztonságos országból, Ausztriából jött menekülteket el kellett volna utasítani.

A szakvélemény nagyon kínos, ugyanis a liberálisok és az Alternatíva Németországért párt bejelentette, hogy ha bejutnak a képviselőházba, akkor vizsgálóbizottságot hívnak össze Merkel menekültpolitikájának kivizsgálására.

A szakvélemény konkrétan azt a kérdést állította vizsgálatának középpontjába, hogy 2015 őszén nem kellett volna-e összehívni a Bundestagot azért, hogy a képviselők szavazzanak a tömeges beáramlásról. A parlament jogászai leszögezték, hogy a német szövetségi kormány a mai napig nem nyilvánította ki, hogy akkor milyen jogi alapon cselekedett így.

A szakértői vélemény eljutott a Die Welt szerkesztőségébe.

Hírdetés

A törvényhozónak a „fontossági tan” és a „demokrácia- valamint jogállami elv” alapján kötelessége „alapvető normatív területeken (…) mindenfajta lényeges döntést magának meghoznia”, érvelnek a jogszakértők.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/nemet-jogszakertok-hatarnyitas-jogi-alapja-zavaros-merkel-nem-kerdezte-meg-kepviselohazat-2250241/

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »