Németország persze a mocskos kontinensfoglalók pártján áll –

Németország a dublini rendelet szabályai ellenére sem küldi vissza azokat a “menekülteket” Magyarországra, akik hazánkban léptek az Európai Unió területére. A Der Spiegel szerint ennek az az oka, hogy Magyarországon “nagyon rosszak a körülmények a menekültek számára”. Még ez a szerencse!

A német portál szerint Orbán Viktor nagyon szigorú menekültpolitikát folytat. Idézik a miniszterelnök azon mondatát, amikor arról beszélt, hogy a migráció a terrorizmus trójai falova. A cikk szerint a menedékkérőket április óta csak csak akkor küldik vissza Magyarországra, ha a magyar hatóságok garantálják, hogy a menedékkérők elhelyezése minden esetben megfelel az európai uniós mércének.

A németek azonban úgy látják, hogy ez a színvonal Magyarországon nem biztosított, ezért visszaküldési moratóriumot vezettek be – ez derült ki egy német baloldali politikus, Ulla Jelpke adatkéréséből.

A Spiegel írt arról is, hogy Magyarország kerítést épített a határain a migráció megfékezésére, de közlik azt is, hogy minden “menekültnek” a határmenti tranzitzónában kell megvárnia a menekültügyi eljárás lefolytatását. Ezek a tranzitzónák a Spiegel szerint konténerfalvakhoz hasonlók, és megfosztják a menedékkérőket a mozgási szabadságuktól.

A német lap hozzáteszi, hogy a Berlin által elrendelt visszaküldési moratórium szembemegy a dublini rendelettel, hiszen a rendelet azt mondja ki, hogy azoknak az országoknak kell a menekültügyi eljárásokat lefolytatni, amelyek területén a menedékkérő először belépett az EU területére.

(Der Spiegel – Mandiner nyomán)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »