Németországba visszatért a tél. Hórekordok dőltek meg

Németországba visszatért a tél. Hórekordok dőltek meg

Németország számára meglepetést tartogatott a húsvét. Az ünnepek alatt ugyanis az ország több részén havazás és jegesedés volt.

A DPA ügynökség információi szerint a Balti-tenger partvidékén fekvő Gersdorfot vasárnap 35 centiméteres hótakaró borította be. Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományában az utóbbi évtizedekben ez volt a legmagasabb hómennyiség, amit áprilisban mértek.

Németország északkeleti részén a téli időjárás nemcsak fákat csavart ki, de a vasúti közlekedésben is kieséseket okozott.

A közlekedést teljes mértékben leállították a Bad Doberan és a Heiligendamm fürdővárosok közötti keskenynyomtávú vasútvonalon. A Graal-Müritz üdülőközponthoz vezető útszakaszt több órán keresztül átjárhatatlan volt a kidőlt fák miatt.

A fent említett tartományban csak a délelőtti órákban kétszázszor riasztották a tűzoltókat. Az ítéletidő ellenére a rendőrség csupán „elhanyagolható“ mennyiségű balesetet regisztrált, mivel az emberek inkább otthon maradtak.

Míg húsvétvasárnap Berlinben havazott, addig a bajor városban, Münchenben 8 fok körüli értékeket mértek. A DPA szerint azonban még így is „hideg és nedves“ volt az idő a kinti sörözéshez.

Aktuality.sk

Nyitókép: The Local


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »