Nemzetgazdasági érdekből buktunk 17 milliárd forintot

Balog Ádám, a Magyar Kereskedelmi Bank új vezérigazgatója szerint a 17 milliárdos bukás működtetése nemzetgazdasági érdek volt. A 17 milliárdért államosított, aztán nulla forintos eladási árral meghirdetett bankról a Portfolio kérdezte az MNB-ből átigazolt Balog Ádámot.

Balog arról viszont nem beszélt, hogy miért ne adhatták volna el olcsóbban piaci vevőnek a több százmilliárdos veszteséget összehozó, és egyébként ezzel együtt is működő MKB-t.
 
Még a Figyelő írta meg, hogy miért bontott pezsgőt Markus Söder bajor tartományi pénzügyminiszter, amikor összességében sikerült mindössze 215 millió eurós ráfizetéssel megszabadulniuk az iszonyatos veszteségeket termelő MKB-tól.
 
Az üzleti titok miatt azt nem árulta el Balog, hogy összességében mekkora veszteséget vett át az állam. Arról is kérdezték, hogy kiknek tervezik eladni, Lázár János ugyanis korábban arról beszélt, hogy ők magyaroknak akarják odaadni a bankot. Balog erről annyit mondott , hogy akár feldarabolva is szétszórhatják a bank egyes részeit, több kisebb-nagyobb külföldi és magyar érdeklődő is van szerinte.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »